Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Hur det gick till

31 mar , 2010, 12.40 peppe

 

Torsdag kväll den 11 mars, efter en intensiv jämställdhetsdiskussion i badet forssade det plötsligt vatten ur mej.

Jag såg likblek på min man och sade:
”Eh Magnus, kolla på det här? Vad tror du det betyder?”

Magnus svarade pedagogiskt:
”Ja love, du är ju i vecka 39. Vad tror du själv?”

Jag:
Herregud.”

Sedan ringde Magnus till sjukhuset medan jag ringde Sonja på Min Morgon och sade att det nog inte blir någon tv-performance för mej föjande dag, lagade lite indisk mat och såg avslutningsvis en film innan vi somnade. Tidigt följande morgon kände vi oss som världens coolaste blivande föräldrar då vi svängde via Kaffa på Båtmansgatan för att plocka med oss en latte (åt Magnus) och en stor svart kaffe (åt mej) samtidigt som vi ringde efter en taxi.

Vi bah:
”Alltså, vattnet gick för några timmar sedan och vi är på väg mot BB, men kunde vi få lite morgonkaffe to go först?”

Baristan Svante såg hemskt stressad ut, men bjussade på kaffet.

Jag var mindre cool och avslappnad ett och ett halvt dygn senare då barnmorskan förklarade att det var för sent att koppla in epiduralknarket och att jag tyvärr fick nöja mej med lustgas. Som för övrigt bara gjorde mej illamående och dåsig. Sen kom plötsligt Vidar. Klockan var 18.42 den 13 mars och vi var föräldrar.

, ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.