Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Spädbarn

17 apr , 2010, 12.45 peppe

 

Förr i tiden brukade jag alltid säga att alla spädisar ser likadana ut och att det är först när de växer upp som man kan skönja personliga anletsdrag. Som vanligt fick jag äta upp mina ord. Min väninna Paula kom förbi med sin son (som för övrigt bara är tre dagar äldre än Vidar). Och jag tycker att dessa bebisarser fullständigt olika ut. Och då syftar jag inte bara på klädfärgen.

Men vad säger ni som inte är föräldrar till barnen?

Läs också

6 kommentarer

 1. Bo skriver:

  Nä, dom ser helt lika ut bortsett kläderna, man måste nog vara mor för att se skillnad

 2. peppe skriver:

  Jag visste det! alla spädisar SER likadana ut.

 3. Mamma Mu skriver:

  Hihi. Jagtycker inte alls att de ser likadana ut. Men det är för att jag har barn själv. Jag tyckte också att alla asiater ser likadana ut innan jag företog mig en resa till olika Asiatiska länder. Nu ser jag skillnad på en kines från en annan. De tycker också att vi västerlänningar alla ser likadana ut, vilket jag hade svårt att förstå till en början.

 4. peppe skriver:

  Jag tycker att det är roligt att asiater tycker att vi västerlänningar har så stora näsor. Fast det stämmer iofs på Vidde.

 5. Päivi skriver:

  Mun yläasteen köksänmaikan mielestä kaikki vauvat näyttää ihan marsuilta. Kiasmassa oli muutama vuos sitten sellanen työ, jossa oli monta vauvankuvaa vierekkäin/päällekkäin ja ne oli kyllä kaikki ihan erinäköisiä. Tollein kun kattoo erikseen kahta vauvaa vierekkäin tai tarkkailee yhtä, niin ihan selvästi omannäköisiä. Mut yleensä vauvojen kasvot ei jää mieleen. Niistä muistaa sellasen vauvamaisuuden. Se on varmaan tärkeempääkin, kun ajattelee biologian kannalta; lasta suojelee varmemmin, jos sen näkee haavoittuvana, kuin jos sen näkee persoonana. Varsinkin, kun lapset harjoittelee ilmeitä, niin nehän vetää vaikka mistä naruista kommunikaation kannalta. Mut siit ei välitä, vaikka jos joku teini tai vanhempi muuttaa ilmettä vähänkin niin heti herää kauhee tulkinta. Sneaky babies.

 6. Jenny skriver:

  Jag tycker att man absolut ser skillnad på de två spädisarna! Och då har jag inga barn själv. Min åsikt är den att riktigt nyfödda nog ser nästan identiska ut, men det beror mest på att de är röda och skrynkliga ;) sen då de är några timmar gamla kan man redan se ansiktsdrag (som ju förändras lite vartefter med tiden, men ändå…).

Kommenteringen är stängd.