Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Skillnaden mellan män och kvinnor

5 maj , 2010, 11.14 peppe

 

Varje morgon spänner jag fast Vidde i BabyBjörnen och vandrar upp längs med Båtsmansgatan för att köpa kaffe och färskt bröd. Kvinnan bakom disken i bageriet är oftast så där finskt neutralt sur. Slösar inte på orden och ser mej aldrig i ögonen. I morse när Magnus spelade min roll med Vidar i bärslen blev det annat ljud i skällan. Tydligen hade samma tant hoppat upp och ner av lycka över den stilige mannen och den söta babyn. Hon hade ropat in sin kollega och gullat en stund med min familj.

En man med ett spädbarn är nämligen alltid mycket gulligare än en kvinna med samma accessoar.

Jag tar det här personligt.

Läs också

9 kommentarer

 1. barnlös ung kvinna skriver:

  Ja-a varför är män med småbarn gulliga, duktiga och exemplariska pappor värda goda ord och beundran? Allt detta för att de gör en liten del av vad de flesta mammor (mer el mindre ensamma) gör 24/7/365….

 2. Terry Grahn skriver:

  Prova på nummer 7 på samma gata – gott, på vilket språk som helst och garanterat jämlikt!

 3. Terry Grahn skriver:

  Din iakttagelse stämmer: det börjar tyvvärr redan före eller under dagistiden. ’Tanterna’ är helt ifrån sig av lycka om en man kommer (med bil) och lämnar in barnet. Han möts och bemöts som en hjälte och fråntas barnet, vilkat avkläds av personalen. Mamman, vare sig hon kommer med bil eller buss, med eller utan andra barn, bemöts med Hej.
  Felet likker hos en (för stor an)del kvinnor. Ingen tvingar dagistanter och kafferosterianställda att bete sig stolligt. De gör det riktigt själva och för, tyvärr, beteendet vidare till nästa generation män och kvinnor!

 4. peppe skriver:

  Barnlös ung kvinna: jag vet inte. kanske man omedvetet gör det själ, tycker att det är lite extra gulligt med pappor som tar hand om sina barn. jag försöker att hålla ett öga på mej själv så jag inte själv faller i fällan. hur som helst är det mycket mycket irriterande.

 5. peppe skriver:

  Terry Grahn: du har rätt, vi borde orka oss lite längre ner längs med gatan. Crustum är trevligt, personalen talar svenska och så har de ju gott bröd. Synd att brunschen nuförtiden är så populär att man knappt ryms in..

  Kommer att bli en helt ny utmaning att se hur det går då Viadr börjar på dagis.

 6. signs skriver:

  Kom igen! Det är väl inte något fel på om det är gulligt? Det borde väl kunna hjälpa en att åter se det gulliga med kvinnor med barn? Och jo, visst så lätt det är att bli irriterad över att människor är buttra, men det är väl inget som hindrar en att vara trevliga åt dem i alla fall? Det är ju antagligen inte något nollsummespel… Håll ut!

  För övrigt verkar det här som ett exempel på ett ”individualiserat socialt problem”: det kanske finns en rimlig social (inte individuell) orsak till varför det är så här. Du borde kanske egentligen precis INTE ta det personligt. Ibland önskar jag att man kunde fixa till det här samhället… det har helt säkert varit en lång väg för många för att komma till idag… menman borde försöka göra det bättre också.

 7. peppe skriver:

  Du har rätt i att man ska bemöta butterhet med gladhet och det gör jag faktiskt på bageriet. Och ännu mera rätt i att jag tvärtom ska se det som ett socialt problem och inte ett individuellt.

  Dessutom håller jag med dej om memman. Fast jag är osäker om den alls behövs på vår jord.

  Sannerligen en klok kommentar.

 8. Johanna skriver:

  Som nybliven mamma har jag kunnat konstatera samma sak! Han berättade för mig hur han hade blivit överfallen av kvinnor till höger och vänster när han gick ut en sväng med vår bebis, alla tanter skulle peta på henne och prata med honom. När jag går ut med henne är jag bara i vägen. Men jag brukar kamma hem poäng genom att försöka se ut som en pissis som inte har ett hum om barnskötsel och gå och berätta åt alla hur gammal min bebis är, att den har överlevt hela fem månader med mig! Då kämpar jag i samma klass som min man.

 9. peppe skriver:

  Johanna: jag gör exakt samma sak! Jag ba: eh, jag är en sån nybörjare på det här, kan du hjälpa mej med dörren?

Kommenteringen är stängd.