Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Bananen

5 jul , 2010, 20.41 peppe

 

Vi gjorde det! För en stund sedan fick Vidar Babyläinen smaka på en liten bit banan. Han blev alldeles till sig av upptäckten att det existerar andra smaker än modersmjölk och Nan. Ingen kvävdes och Vid tuggade till och med lite. Jag var mycket nöjd.

Läs också

7 kommentarer

 1. Sonja D skriver:

  Gulle! Få se hur länge jag orkar vänta… Det är ju lite spännande liksom. Lycka till!

 2. Minna skriver:

  Banan kan vara beroendeframkallande, och i vår familj hör ordet banan till ett av de första. Jenni käkade en halv med skalen på då jag lämnat den lite för nära bordskanten.

 3. peppe skriver:

  Sonja: precis! Jag är så otålig att jag inte kunde låta bli att testa lite banan på honom. ny era, nya lekar. Hur går det med EC?

 4. peppe skriver:

  Minna: hahaha! jag har alltså introducerat barnfamiljens farligaste drog för Vidar. Den första tuggan var gratis, men när han utvecklat ett beroende börjar det kosta.

 5. Sonja D skriver:

  EC går bra, vi kissar lite här och där, på fammos rosor, på fotbollsplanens kant osv. Oftast sätter jag kranen och rinna lite då vi är inne, då kommer det genast, ute försöker jag låta som rinnande vatten eller nåt. Man blir ju så kreativ så! ;)

 6. Cake Lingerie skriver:

  Hi Alphamamman,

  Because your blog is about mothers and their beautiful babies I thought this competition might interest you and your readers.

  Cake Lingerie in association with Bebes is searching for 3 ’real’ everyday Finland mums to be the face of Cake Lingerie. The 3 lucky winners will receive beautiful prize packs and memories to last a life time.

  To learn more about the competition click head to Bebes website or click http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=356.

 7. Marianne skriver:

  Banan är bra i lämpliga portioner; vi får hålla koll på vår son, som älskar banan och ohämmat skulle sluka upptill 5 bananer per dag. Vi har lagt gränsen vid 3, vilket även det är väl många, men pojken är mager och har inga problem med magen, så vi har låtit honom äta ;). Han äter även annan frukt förstås.

  Lycka till med Vidars framtida smakprov, det är alltid lika roligt och spännande att se babyns miner och reaktioner för ett nytt födoämne.

Kommenteringen är stängd.