Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Passet

27 jul , 2010, 12.30 peppe

 

Eftersom vi tänkte åka ut i världen för några veckor var vi tvugna att fixa ett pass åt Vidar. Det kändes lite konstigt att betala 48 euro för att bebén skulle få sitt eget vinröda besvis på att han är den han är och jag kunde inte låta bli att undra om tulltjänstemännen i Sydostasien verkligen kommer att se att det är samma baby på bilden som den lilla typen som reser med oss. Men nu är det iallafall gjort. En halvtimmes väntan  på polisstationen och en veckas väntetid tills de byråkratiserat fram passet och vi är redo att upptäcka resten av världen.

Läs också

10 kommentarer

 1. Hanna skriver:

  Gick fotograferandet bra? Jag fasar för det… borde ta bild på min snart 2 åring o det kommer inte att bli ett nöje… om man kan säga det så?!

 2. Johanna skriver:

  Min brorsdotter var 4 månader när hon fick sitt pass på 10 år. Hon fyller ny 10 i augusti och man kan ju fundera hur mycket hon liknar bilden i passet.

 3. Michaela skriver:

  Oj, nu blev jag nyfiken. Vart ska ni resa?

 4. Solveig Williams skriver:

  Viddelito har så kännspaka anletsdrag att passet nog kommer att avläsas korrekt av kontrollanter under ett par år framåt. Sen kan fysionomien småningom ändra sej. Äventyrligt att ta Vidar Babyläinen på långresa med all den stress sådant innebär. Enklare på stugan. Lycka till och hoppas inga fula bobbor kommer nära er.
  Solveig

 5. peppe skriver:

  Hanna: det gick faktiskt överraskande bra. Vid satt i min famn, fotografen gjorde konstiga ljud som fick spädisens uppmärksamhet och klick så vad bilden tagen. Not to worry, din 2-åring kommer att fixa det hur lätt som helst.

 6. peppe skriver:

  Johanna: men inte förändras man väl så mycket på 10 år…? ;)

 7. peppe skriver:

  Michaela: jag tror att det blir Asien för några veckor. Vi flyger antagligen till Bangkok och vidare med Air Asia. Den exakta destinationen är ännu öppen.

 8. peppe skriver:

  Solveig: hahah, det lät sjukt sött när du skrev Vidar Babyläinen! Vi tänkte utmana oss själv lite och resa långt, hur svårt kan det vara liksom..? Kram på dej!

 9. Anna skriver:

  Sonen blev så rädd för den store, tjocke fotografen så att han satt helt stilla, dock kommer skräcken att lysa ur ögonen på honom i passet för år framöver!
  Lycka till på resan, låter underbart att få komma iväg och jag gissar att Vidar kan vara i en ganska bra ålder för sådant!

 10. peppe skriver:

  Oj nej! Sadistisk som jag är skrattade jag jättemycket åt att skräcken för evigt kommer att synas i din sons ögon då fotografen var så stor och tjock och uppenbarligen skräckinjagande. Haha!

Kommenteringen är stängd.