Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Blöjorna

19 aug , 2010, 11.20 peppe

 

Så här fem månader in i moderskapet har jag en fråga: finns det speciella nattblöjor? Och om ni svarar ja på den här frågan undrar jag: är det i så fall nödvändigt att använda dylika eller är det bara ett trick från blöjtillverkarnas sida för att få oss att köpa ännu mer blöjor?

Läs också

11 kommentarer

 1. tormenta skriver:

  Nej, jag har aldrig hört om nattblöjor. Men ifall blöjan läcker så kan det vara idé att använda en större storlek på natten (med bättre uppsugningsförmåga.)

 2. Linn skriver:

  Hmm, jag har i alla fall inte påträffat nattblöjor här i min stad. Har du i din stad?

 3. jag skriver:

  Svärfar som (väldigt praktiskt) jobbar på Sca (Liberos producent) pratade någon gång om att det funnits nattblöjor en gång i tiden, men att de slutat tillverka dem. Ska va tillräcklig sugförmåga i blöjorna ändå!

 4. Hanna skriver:

  Ja skulle jag ha svarat direkt… men när jag läser de andras kommentarer så blir jag osäker.
  Men vi har använt http://www.pampers.fi/fi_FI/proddetail/baby-products/baby-dry/id/4/sectionid/0 till natten o sen de ”vanliga” på dagen. Har tyckt att baby-dry har varit super på natten. Men att den är onödig på dagen då man ändå byter blöjor oftare. O alla har vi ju olika rumpor :)

 5. Michaela skriver:

  Alltså pampers baby-dry är väl lite nattblöja, de har bild av en måne på paketet. Men vi använder dem också på dagen, då när vi inte har tygblöjor. De är absolut de bästa engångsblöjorna. Läcker typ aldrig och suger i sig hur mycket som helst. Toppen som nattblöja.

 6. Sonja D skriver:

  Funderade på samma sak igår då vi fick hem några nattblöjor på prov… Tror det är ett försäljningstrick, om jag inte minns fel fanns det en tid också skilda pojk- och flickblöjor.

 7. peppe skriver:

  Jag fick antagligen hem samma nattblöjor, sedan började jag kolla på paketen i butiken och märkte att vissa av dem har en måne på sig. Därav frågan. Hittills har vi inte haft några översvämningingsproblem på natten.

  Jag gillar för övrigt konstaterandet: O alla har vi ju olika rumpor.

 8. Eddi skriver:

  Jag hittade en produkt som heter Pampers-Overnight-Protection premium diapers, med extra layer och bredare tejp till extrapris
  … kan beställas på amazon.com

  Hohojjaja …

  här

 9. peppe skriver:

  Hohojjaja, här också. Inte undra på att barnfamiljer är fattiga när det är en sån avancerad och dyr teknikgren vi sysslar med.

 10. Ida skriver:

  Vi använder också Pampers Baby-dry på natten och den fungerar utmärkt! På dagen sedan Liberos up-and-go (de är bättre än Pampers byxblöja enligt oss). Vi har länge kallat baby-dry blöjorna för nattblöja, så jo visst finns det nattblöjor! :)

 11. Linn (en annan) skriver:

  Ni måste gå en storlek upp – i början kan Vidar använda dem på natten tills de ”små” tar slut :-)

Kommenteringen är stängd.