Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Broccoli och fördomar

27 aug , 2010, 09.55 peppe

 

Om jag ska vara brutalt ärlig så har jag alltid tyckt att tidningar som Meidän Perhe och Vauva-lehti påminner lite om de broschyrer Jehovas Vittnen skuffar in i brevinkastet då man vägrar öppna dörren för dem. Ganska ful layout och ett präktigt innehåll som rör sig mot sekthållet.

Under lördagens Mammapappa-picknick fick vi en goody bag med bland annat just de här tidningarna (alltså inte en broschare från Vittnena, utan babytidningarna. Jag gör syftningsfel hela tiden. Förlåt.).

Så skulle jag ta ett bad igår kväll och hade ingen annan lektyr än Vauva-lehti. Jag bläddrade misstänksam igenom den och fastnade för en text om BLW (alltså ungar som hoppar över matningsstadiet). Jag läste flera riktigt bra tips om hur Vid lär sig äta själv (han ska sitta upprätt, själv få bestämma vad och hur mycket han vill ha, tillräckligt stora bitar så han kan greppa dem, ungsgrillade grönsaker med krispigt skal och mjukt innanmäte, och att broccoli är bra!).

Visserligen tycker jag fortfarande att Vauva är en ganska ful tidning, men innehållsmässigt fanns det riktigt intressanta poänger. Dessutom skriver Lotta Backlund och Tuomas Enbusku kolumner i tidningen och då kan det inte vara bara dåligt.

Sensmoralen: man ska testa på allt. Och jag får jobba lite på mina fördomar.

,

Läs också

5 kommentarer

 1. signs skriver:

  Tack! Ok, jag accepterar att tidningarna kan innehålla trevliga saker om du säger det (jag tycker också att vissa av JV-tidningarna är intressanta som koncept), liksom många av JV-människorna är trevliga.

  Sker inte allt tänkande genom syftningsfel?! Och broccolisallad (googla Insalata di broccoli kock Paolo Roberto) är enkelt och gott!

 2. peppe skriver:

  JA! Allt tänkande sker genom syftningsfel. Och jag kommer nog ändå inte att börja prenumerera på de här tidningarna.

  tack för recepttipset!

 3. A skriver:

  Broccoli funkar jättebra i början av BLWandet, de ser trevliga ut och har en perfekt ergonomisk stjälk att hålla i ;) Hos oss var det mycket populärt då det begav sig!

  Ett annat tips är att ångkoka morot så att den fortfarande är hård i mitten –> då går det att ”raspa” av den utan att riskera att stora bitar lossnar.

 4. peppe skriver:

  Ah, det är just det vi ska göra imorgon! tack.

 5. Linda skriver:

  Ångkokning är bäst för BLW! Jag har blivit helt ångkokningsfrälst med Luki Steamer från Lékué (köpt på Sokos). För att citera tillverkaren: Steam cooking in silicone, a fusion of tradition and innovation: A thousand-year-old design with the advantages of modern material for healthier, more practical, hygienic and cooking. Two layers for cooking two foods at the same time (for example: fish on the top layer, vegetables at the bottom). Fits standard pans.

Kommenteringen är stängd.