Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Pekböcker

14 okt , 2010, 11.41 peppe

 

Vanligtvis brukar jag rekommendera böcker för lite äldre barn än Vidar. Idag blir det annat ljud i skällan. Vi läser det mesta för vår son (ibland också textningen på tv-serier vi kollar på). Det finns  ändå vissa böcker som Vidar gillar mer än andra, till exempel pek-, kryp och oljudsboken Gnatto Pakpak av Linda Bondestamoch Stella Parland. När jag läser högt ur den för honom blir han alldeles tyst och fundersam. En annan underhållande bok är Lilla Monsterboken av Kenneth Andersson. Boken handlar om små gulliga monster och avslutas med en helsidesspegel. Stor succé hemma hos oss.

Och så är det ju lite gulligt att det sista monstret i boken visar sig vara ens egent barn.

,

Läs också

2 kommentarer

  1. A skriver:

    Roligt med tips på pekböcker, man tackar :)

    Jag brukar själv hänga på bokunge.se, såg att de också rekommenderade Lilla Monsterboken. Hos oss hör ”säjer hunden”, en djurljudbok av Pija Lindenbaum till favoriterna, den har ljuvliga bilder (http://www.bokunge.se/journal/2010/2/15/roligaste-djurljudboken.html) och håller inget ljud själv (trots namnet). Jag hör nämligen till den skara bakåtsträvare som inte uppskattar böcker som för oväsen….

  2. peppe skriver:

    Jag lyssnade förresten på Pija Lindenbaums sommarprat på P1 i Sverige. Rekommenderas varmt! Hon verkar vara en rolig och klok kvinna.

Kommenteringen är stängd.