Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Svar 1

6 Dec , 2010, 09.30 peppe

 

Maria frågade:

har det varit svårare eller lättare än du trodde att vara mamma? Jag var oerhört nervös inför att bli mamma. När folk med kännarmin förklarade för mig att ALLT skulle förändras, att det skulle ta flera år innan jag kunde äta middag i lugn och ro igen, att jag kunde glömma bort allt som hade med nattsömn att göra och att jag skulle se på världen på ett helt annat sätt ville jag gråta en skvätt av ångest. Sedan kom Vidar och var en skön lite dude att hänga med. Det korta svaret är: mycket lättare.

Finns det något i mammaskapet som du inte kunde förutse innan du fick barn? Det låter antagligen klyschigt, men kärleken är långt mycket större än jag någonsin kunde ha föreställt mig.

Hur valde ni namnet Vidar? Det var svårt att hitta på pojknamn och vi kom ingenvart. Sedan talade Magnus med sin närmaste vän Tommy som föreslog Vidar och vi gillade genast namnet. Sedermera glömde Tommy bort att det var hans föreslag nu känns det nästan som om vi hittat på det själva.

Hur ser du på att växa upp i innerstan? Har själv vuxit upp där? Jag bott både på landet och i stan och är definitivt en stadsmänniska. Jag tror att det blir vettiga människor både av stads- och landebor. Själv har jag alltid trivts bäst i stan och projicerar antagligen därför mina egna känslor på Vidar. Men det hör väl till att man gör så som förälder. Hehe.


,

Läs också

4 kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Men vetdu det är ju egentligen positivt att du var så väl förberedd på att allt sku bli grymt och du blev sen positivt överraskad. Själv levde jag i tron att allt är typ som en dans på rosor och sen var det ju inte riktigt det. Sku gärna ha hört mera horrorstorin, berodde säkert på att det inte fanns några småbarn i bekantskapskretsen.

  Jag vill å fråga. Vad har du läst för böcker om barn/uppfostringsböcker?

 2. peppe skriver:

  Kiva med frågor! Svar: av nyfikenhet har jag bläddrat igenom böcker av Jesper Juul, Anna Wahlgren och kanske någon till, men till 99 % går nog Magnus och jag på sunt förnuft och känsla.

 3. maria skriver:

  tack för svaren! låter väldigt bra det där att det var lättare än du trodde. men nu säger ju förstås olyckskorparna att du inte vet vad du talar om då du bara har ett barn ;) 3 år säger ju experterna att är bra att ha mellan barnen, men det är väl individuellt det också.

  jag tror att det (till en viss gräns) föräldrarna mår bäst av, mår också barnen bäst av. baserar mitt uttalande bara på betraktelser av omgivningen och mina egna erfarenheter. därför tror jag inte det finns så många ”man ska aldrig göra si eller så” -grejer när det gäller barn. klart hälsofarliga saker (som att klä på barnet för lite) ska man naturligtvis undvika.

 4. peppe skriver:

  Ja, det finns alltid någon som säger ”vänta bara…”. Men jag håller med dig :att det (till en viss gräns) föräldrarna mår bäst av, mår också barnen bäst av.
  Sedan ag är fortfarande ganska osäker på om det blir fler barn.

Kommenteringen är stängd.