Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Svar 3

7 Dec , 2010, 17.40 peppe

 

En annan Maria frågar: Vad har ni för ”nattningsritualer” med Vidar? Har han alltid somnat själv, eller behöver ni ligga bredvid honom tills han somnar? Sover han i egen säng eller med er, och har det alltid varit så?

Vidar har alltid somnat själv. Jag är osäker på hur gammal han var när vi testade att lägga honom i vaggan, men det funkade genast hur bra som helst. De senaste veckorna har han gråit lite före läggdags och då brukar Magnus bära omkring på honom en stund tills han somnar. Hittils har det varit mycket lite drama inblandat i nattningen.


Hur stor lägenhet har ni? Klarar ni er där också då Vidar blir större? (Funderar själv fram och tillbaka hur stort man behöver med lite större barn…).

Vi bor i ca 65 kvadrat och hittills har det funkat bra. Vi funderar lite på att göra vårt stora sovrum till två mindre rum och eftersom det är nästan fyra meter till taket finns också loftmöjligheten. Jag brukar tänka på att folk förr i tiden bodde långt mycket mindre än vi och överlevde det. En vacker dag hoppas jag att vi har råd att skaffa en trea eller till och med en fyra i stan, men det kräver lite högre löner och större sparkonton.

Läs också

4 kommentarer

 1. maria skriver:

  med 4 meters takhöjd skulle det ju nästan gå att göra en övre våning i er lägenhet :) vet inte vad byggnadsbestämmelserna säger om det. här är en artikel om ämnet, på finska, men ändå: http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2010/06/17/tassa-on-sopivan-kokoinen-asunto-sinulle/20108584/139

 2. S. skriver:

  En fråga till då: Hur tänker ni nu om syskon till Vidar?

 3. peppe skriver:

  Maria: tack för länken! Mycket intressant.

 4. peppe skriver:

  S: fortfarande inne på enbarnslinjen. Det starkaste argumentet för ett syskon är att Vidde kanske skulle bli glad. Jag diggar ju mina systrar sjukt mycket. För övrigt skulle jag verkligen inte vilja vara gravid igen.

Kommenteringen är stängd.