Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Beach 2011

9 Dec , 2010, 07.58 peppe

 

Om man ska se något positivt med det här snöhelvetet så är det väl att alla småbarnsföräldrar som rör sig ute på stan med barnvagn kan bränna upp sina gymkort och ändå vara snyggast på stranden sommaren 2011. Jag förbränner runt 6000 kalorier om dagen bara genom att försöka forcera snömassorna i Rödbergen.

Läs också

13 kommentarer

 1. Linda S skriver:

  Jag låter vagnen stå just nu och vadar fram med bärselen istället. Annars vore kanske pulkka ett bra sätt också, men när denhär bebén inte kan sitta ännu så får vi vänta lite.

 2. Fua skriver:

  Vi har temporärt bytt vagnarna mot pulka. Funkade utmärkt i kampen rödbergen, men på fabriksgatan sköter talkkaren sitt jobb för bra. Vi har fårskinn underst och barnet liggande, för annars faller han av hela tiden.

 3. Sonja D skriver:

  Säger som de smarta mammorna här ovan, skippa vagnen! Gjorde exakt som Linda, satt Saga i bärselen (lättast att ha henne på ryggen då man själv kravlar sig över snömurarna märkte jag) och precis som Fua tog vi fårfällen i pulkan igår… Men du har rätt, tänk vilka muskler vi har när våren kommer, jiiiha!

 4. Tove skriver:

  Joo, herreguuud, ha varit ”tvungen” nu i 2 dagar att ta mig en rätt lång väg i snön med barnet i vagnen – å nu svär jag på heder och samvete – ungen får sitta hemma tills det är vår… ahahha… Perrrrkkkulesss det ha varit hemskt!

 5. Eva skriver:

  …och dubbel effekt med två i vagnen ;)

 6. peppe skriver:

  Linda: bärselen låter smart. Orkar man med en 11 kg tung bebé på ryggen?

 7. peppe skriver:

  Fua: typiskt snobbiga Fabriksgatan. ;)

 8. peppe skriver:

  Sonja: vi kommer att vara snyggast på stranden. Eller du och Magnus, det är ju mest han som jobbar med babyrelaterade problem på dagarna.

 9. peppe skriver:

  Tove: I feel you girl. Jag var rasande häomdagan då jag gick från Kampen till Rödbergen med den trehjuliga kärran.

 10. peppe skriver:

  Eva: du är en superkvinna.

 11. Linda S skriver:

  Peppe, jag är bara uppe vid 7 kilo nu, men jag tror man orkar bra med mera – selen lär ska gå upp till 20 kilo utan problem. I nåt skede måste man svänga dem till ryggen bara.

 12. peppe skriver:

  Tack för infot! Då är vi safe ännu en tid framöver.

 13. Bakpappa skriver:

  Det är bara småbarnsföräldrarna i centrum som komemr vara snygga. Här i Esbo är vägarna plogade. :-P

  Jag rekommenderar bärrinkka (*host* Deuter *host*) när barnet blir större. Bekvämare både för barn och bärare. Dessutomo får man den med solskydd+myggnät (= snöskydd).

Kommenteringen är stängd.