Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Länktips

17 jan , 2011, 14.45 peppe

 

Här pågår det en debatt bland annat om vem som ska betala föräldraledigheten. Borde till exempel också papporans arbetsgivare skuffa in en slant. Eller kanske rentav alla skattebetalare?

Läs också

4 kommentarer

  1. ung kvinna skriver:

    Om det nu är så att arbetsgivarna skall ”straffas” för att nån vill reproducera sig skall det sk straffet i så fall ramma båda föräldrarnas arbetsgivare lika hårt!! Nu är grejjen ju förståss den att det föds en del barn utan officiellt registrerad pappa. Därför vore det vel bäst att staten betalar föräldraledigheterna. Nog för att då skriker vel alla de som inte vill ha barn, som hatar barn och som definitivt inte vill ”betala för andras skrikande ungar”. (De vill dock njuta av dessa skrikande ungar i pensionsåldern då dessa skrikande ungar byter blöja på dem och betalar deras pension…)

  2. daddy-O skriver:

    Jag tycker det bra kan vara på följande sätt:
    -Då mamman är ledig, är det mammans arbetsgivare som skall slänga in en slant
    -Då pappan tar ledigt, är det pappans arbetsgivare som slänger in en slant.

    Det här skapar dock ett problem med små företag som kanske inte har ekonomisk kapacitet att betala ut stödet. Visst är det kiva när staten betalar, men i grund och botten är det väl ändå vi skattebetalare som betalar åt oss själva. Pengarna skall komma någonstans ifrån. Frågan är, varifrån?

  3. peppe skriver:

    Ung kvinna: håller med dig fullt ut.

  4. peppe skriver:

    Daddy-O: jag lutar allt mera mot att staten skulle hjälpa till.

Kommenteringen är stängd.