Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Tänderna

22 feb , 2011, 19.55 peppe

 

Fråga: har era barn förvandlats från muntra gossar och glada töser till regelrätta gnällspikar då tänderna i deras små munnar arbetat sig upp? Vår solstråle till son vägrar äta annat än flytande föda (alltså välling) och är inte tyst en sekund. Gnället är öronbedövande. Både Magnus och jag är chockade.

Finns det något man kan göra?

Läs också

11 kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Ja, han förvandlades totalt. Och en sak som jag tyckte hjälpte lite var en hel kall rå morot som han gnaga på.

 2. peppe skriver:

  och vi som har kylskåpet fullt av morötter! Tack för tipset!

 3. Fua skriver:

  vi har en sådan liten silikon-tugg-borste grej (finns i smarket) som faktiskt funkade över förväntning! riskakor också, men tuggisen var faktiskt bra!

 4. Lotta skriver:

  Jo, total personlighetsförändring från supernöjd till riktig itkupilli.

 5. Nina skriver:

  Har hört att fryst skivad gurka funkat bra, fryst ”tuggis” likaså. Sen om han verkar ha ont så kanske nån paracetamol kunde lindra då det är värst. Ingen blir väl inte direkt gladare av lågt blodsocker heller. Inte jag i varje fall.

 6. Jessica skriver:

  Vi har testat en bitgrej som man kan ha kylen innan så att den är kall. Men det mest poplulära är nog tandborsten. :)

 7. Sonja D skriver:

  Hos oss märks det på kvällen. Saga somnar där vid halv åtta men kan vakna ett par tre gånger och skrika till, hon vill inte ha tutten och man märker att hon har sjukt. Igår kom fjärde tanden. Tandborsten är pop hos oss också. Jag har för mig att de här fyra första är de värsta?! Men inte vet jag minns inte så noga.

  Hoppas Lille V snart blir sig själv.

 8. Alandica skriver:

  De första tänderna var jobbigast, sen har det blivit bättre och mindre smärtsamt efter hand (nu märker vi knappt av att kindtänderna är på g, lite gnälligare vissa dagar bara och då får han dricka välling).

  Vi tog udden av de värsta dagarnas elände med panadol för att underlätta för alla i familjen. Både barn och vuxna orkar mycket bättre när man får sova och kan äta… Annars funkade bitringar och fryst banan också bra att hålla i munnen när det gör ont, men vad som helst som kan läggas i frysen skulle jag tro att funkar…

 9. Therese skriver:

  alla bra tips har skrivits redan =) frysta grejer att tugga på och sen kan man göra egen sorbet med frysta bär och lite fruktsocker (körs med mixer) så lindrar det i munnen och höjer blodsockret. Tycker att flytande panadol el burana har hjälpt bäst…

 10. Nina skriver:

  Känner igen det där, precis sådan var vår dotter också. Helt personlighetsförändrad, hon matvägrade under en lång period och sov sämre. Dessutom fick hon hög feber och diarré när tänderna bröt genom tandköttet. Men hon fick alltid två tänder åt gången så det gjorde väl det hela värre. Det värsta var nog när den första kindtanden kom, hon hade över 40 graders feber och blödde från munnen. Vi gick tom till doktorn som inte kunde hitta något annat fel på henne. Nu är hon två och samtliga tänder har kommit upp, tack och lov. Mitt bästa tips är att ge sonen paracetamol, speciellt till natten, det var det enda som riktigt hjälpte. Jag bor i Belgien och här kan man också köpa bedövande salva att smörja på tandköttet, den var också ganska bra. Plus att vi köpte homoepatiska droppar med kamomill och belladonna på apoteket. Det lindrade också lite. Kolla på apoteket om detta finns hos er!

 11. peppe skriver:

  Tack! Ni är magiska! Heja bloggen!

Kommenteringen är stängd.