Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Det oekologiska med barn

16 mar , 2011, 17.47 peppe

 

Ni vet det där argumentet om att det är oekologiskt att befolka jorden med ÄNNU fler människor. Nu förstår jag innebörden av det. Konsumtionen av hushållspapper i en småbarnsfamilj är enorm! Vi avverkar några hektar finsk skog varje förmiddag. Jag vanrdrar på jorden med ett ihållande dåligt samvete.

Läs också

16 kommentarer

 1. Amanda skriver:

  Jag har en gång barnvaktat hos en familj där man inte använde hushållspapper! det var det värsta ever. fick använda toalettpapper som de lyckligtvis i alla fall hade i sitt hus. men alltså hur klarar man sig liksom?

 2. Michaela skriver:

  Vi kommer aldrig ihåg att köpa hushållspapper så vi har wc-pappersrullar överallt i huset. Hatar det. Men det går kanske inte helt lika mycket papper åt så, eller så inte.

 3. peppe skriver:

  det låter inte helt obekant i det här hushållet.

 4. peppe skriver:

  ingen aning. våtservetter? tygblöjor?

 5. Kati skriver:

  vi använder och massor hushålls papper men vi har nu börjat faktiskt använda vanlig köks trasa, en som är bara för barnet och dens mat plats. Detta hjälper att dra ner vår mängd :-) men att vara helt utan hushålls papper är omöjligt.

 6. Pelle skriver:

  Om ni tar ett beslut att avstå från att flyga på utlandssemestrar tror jag att ni med gott samvete kan unna er lite hushållspapper, så länge det är inhemskt…

 7. esko skriver:

  Kanske är det dom som skaffar tio barn per familj som dom inte kan föda och vårda som bör övertalas att inte göra detta och inte i första hand finländare och europeer som skaffar i medel ett á två barn.

 8. Sofia skriver:

  Men de som inte kan föda och vårda sina tio barn är väl kanske inte de som använder mest hushållspapper och flyger iväg på chartersemester heller? :D

 9. puva skriver:

  herrminje vad många marthapoäng jag cashar in nu: vi använder tygtrasor som vi tvättar när de blir för sunkiga och luktar illa. in med dem i tvättmaskinen tillsammans med övrig tvätt. hittade trasor i fina färger i den dära ena trevliga inredningsbutiken på Högbergsgatan, ägs av en finlandssvensk, Malou kanske den hette? kanske snäppet snuskigare än hushållspapper ibland, men billigare. som tips.

 10. peppe skriver:

  Låter vettigt, en sån ska vi också ta i bruk.

 11. peppe skriver:

  Utmärkt råd!

 12. peppe skriver:

  eller kanske vi borde adoptera istället för att producera egna.

 13. peppe skriver:

  så sant.

 14. peppe skriver:

  1000 marthapoäng! och jag ska dafinitivt kolla in butiken. tack för tipset!

 15. asfaltrosen skriver:

  I vårt hushåll används inga hushållspapper, men mina föräldrar är storkonsumenter fortfarande. Har glömt vad man ”skall” använda dem till. Kökshanddukar och badrumshanddukar gör jobbet lika bra. Köp sådana av organisk bomull ifall du är på väg på uppköp!

 16. peppe skriver:

  Tack för tipset! Jag har inte heller använt hushållspapper sedan jag flyttade hemifrån, men i och med barnanskaffningen smög sig pappret liksom på oss.

Kommenteringen är stängd.