Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Önskar att jag visste

16 mar , 2011, 16.27 peppe

 

Hanna på bloggen När du inte orkar ringa en vän ska få barn när som helst och frågar läsarna vad de önskar att de hade vetat då de precis fått barn. Själv önskar jag att jag hade varit mindre rädd för förändringen, eftersom det inte blev en så himlastormande stor förändrning. Eller att jag hade varit mindre rädd överhuvudtaget.

Vad önskar ni att ni hade vetat som nyblivna föräldrar?

Läs också

9 kommentarer

 1. Sonja D skriver:

  Jag önskar att någon hade berättat om den känslostorm man kan uppleva några dagar efter förlossningen. Jag har upplevt det här med alla tre barnen. Ungefär 3-5 dagar efter barnets födsel har jag bara suttit ner och gråtit, gråtit över att de finns, över att de är så perfekta, över att vi aldrig mera får tillbaka det som vi hade, gråtit över förändringen, över den lilla krumeluren i örat som är så vacker, ja du förstår… Med första barnen kom det här som en chock, varför gråter jag då jag bara borde vara genomglad och lycklig. Ja och det var jag ju, men ändå… Fick liksom skuldkänslor mitt i allt det fina.

 2. peppe skriver:

  ja, man har liksom hjärtat utanför kroppen hela tiden. så otroligt ömtåligt.

 3. Lotta skriver:

  Jag önskar att jag visste att det där med ammande inte är så enkelt. Och att de flesta verkligen får kämpa HÅRT för att få det att fungera. Men det är något man inte talar om tydligen…

 4. Nina skriver:

  Å jag önskar att nån skulle ha berättat att coola jag skulle bli rädd o. ängslig. Jag var rädd att hon skulle vakna, gråta offentligt, dö av hunger, bli sjuk etc. Nån kunde ha sagt att dessa känslor var normala så att jag kunnat slappna av. Samt att dottern var normal trots att hon sov lite, åt mycket o grät högljutt. Vad olika vi är!

 5. Michaela skriver:

  Jag visste inte heller att det sku vara så krångligt att amma och speciellt inte att det sku göra så ont.

 6. peppe skriver:

  det var så svårt att det inte alls funkade för oss.

 7. peppe skriver:

  ja, jäklar vad jag är rädd för att Vidar ska dö. Ständig rädsla.

 8. peppe skriver:

  tydligen talar man om det alldeles för lite. skönt att höra att det inte är superenkelt för alla.

 9. Nina skriver:

  Jag diggar dina vassa kommentarsvar! Härligt!

Kommenteringen är stängd.