Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Övergångsställen

22 mar , 2011, 21.18 peppe

 

Min syster modersmålsläraren har präntat in i mig att de breda vita ränderna på gatan kallas övergångsställen och inte skyddsvägar. Men nog om det. Häromdan stod jag och väntade på att den gröna gubben skulle dyka upp i hörnet av Mannerheimvägen och Simonsgatan. Jag konstaterade att trafikljuset för bilar blivit rött och skulle precis stiga ut på gatan då jag noterade en mamma med sin fyra-femåring i handen stå bredvid mig. Eftersom jag inte ville visa dåligt exempel inför barnet beslöt jag mig blixtsnabbt för att strunta i att bilarna hade rött och laglydigt vänta in den gröna gubben.

Döm om min förvåning då mamman med barnet i handen resolut gick mot rött ljus. Så där bara. Jag kände mig lite lurad. FÅR man göra så? Alla de gånger jag motstått frestelsen att gå mot rött för att det stått barn i närheten, har de varit förgäves?

Läs också

10 kommentarer

 1. Therese skriver:

  barn gör som man själv gör och inte som man säger. gör man sitt bästa som förälder och vuxen så tror jag att man känner sig bättre till mods.
  vår son blir påpekar alltid när han ser att någon inte väntar på grön gubbe och det tycker jag är bra, då vet ju åtminstone han att man ska vänta.

 2. peppe skriver:

  barn gör som man själv gör och inte som man säger är en bra regel att hålla sig till.

 3. Bi skriver:

  händer ofta att jag ägnar mej åt ”civil olydnad”och går mot rött om det inte syns bilar på långt håll,men ALDRIG om det finns barn i samma korsning.vi skall ju lära barnen att det är farligt att gå mot röd gubbe.

 4. peppe skriver:

  Jag gör samma sak. Men eftersom jag helst ser att folk håller sig från att gå mot rött den dagen jag står hand i hand med Vidar vid ett trafikljus försöker jag göra samma sak då det finns barn i närheten.

 5. Sonja D skriver:

  Jag är nog mer laglydig och går inte mot rött då barnen är med.

 6. Bertil skriver:

  Det är byråkratiskt att vänta på grönt. Ok, Simonsgatan kanske har mycket bilar, men kommer det inte bilar så är det bara att brassa på. Man blir ju inte precis yngre av att vänta :)

 7. Melli skriver:

  Sedan jag fick barn för 7 år sedan har jag (nästan) alltid väntat på grön gubbe, fast jag sku vara helt ensam på vägen.Nuförtiden ser jag framför mig hur jag halkar på vägen och blir överkörd av en bil som inte ännu syns på gatan.Är alltså väldigt laglydig nuförtiden! ;)
  Hellst går jag också över gatan bara på övergångsställen fast det sku vara långt till nästa!

 8. peppe skriver:

  Hahaha, du har så rätt. Man blir på inga vis yngre av att vänta :)

 9. peppe skriver:

  Hoppas att den där laglydigheten också drabbar mig nu när jag har barn.

 10. Karin skriver:

  Jag håller mig också i skinnet och väntar på grön gubbe om det är små barn i närheten. Ibland missar jag de små fotgängarna och då känner jag mig faktiskt lite skyldig om jag smitit över vägen.

Kommenteringen är stängd.