Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Second hand

27 mar , 2011, 17.09 peppe

 

Vi har knappast köpt mer än tio klädesplagg åt Vidar. Hans mormor och farmor har däremot shoppat en hel del och så har vi fått massvis av barnkläder som blivit för små för deras urspungliga ägare. Hittills har Vidar inte ens varit nära att slita ut en plagg och det känns onödigt att bara köpa nya grejer. Nu undrar jag var och om ni köper barnkläder second hand?

Läs också

4 kommentarer

 1. Karin Erlandsson skriver:

  Det här är ju en fråga jag bara inte kan låta bli att svara på. Om man vill köpa second hand-barnkläder på nätet kan man dels vända sig till min nätloppis, lopptorget.ax som just öppnat barnavdelning, dels kan man besöka Linas nätloppis Come Again second hand som också har en barnavedelning.

  Både hon och jag köper ju kläderna på loppis, så de som inte vill köpa av oss hittar garanterat på vanliga loppisar. Om man är ute efter vintage skall man leta längst underst i högen på Missionsloppisarna ute i bygderna. På UFF i Åbo finns det ofta mycket snyggt.

  Om man är ute efter snygg second hand i största allmänhet och inte 70-tals sparkdräkterna brukar det löna sig att gå då någon skola eller församling arrangerar bordsloppis och många föräldrar passar på att sälja bort ofta knappt använda, ofta snygga barnkläder. På sådana ställen köper jag det mesta åt mina barn, typ Polarn och Pyret-halare för en spottstyver och sånt.

  Lycka till, det är helt onödigt att köpa nytt.

 2. muminmamman skriver:

  Jag rekommenderar att kolla med MLL. Många av MLL lokalföreningar ordnar nu i mars-april barnklädesloppis, massor med bra kläder billigt, kolla MLL hemsidor! Huuto.net är ju alltid lätt och bra bara man vet vad man vill ha.

 3. Syster Yster skriver:

  Loppisar i Ekenäs fyndar jag ofta på. Nu på söndag är det stort bordsloppis i Ekenäs Seminarieskola med endast barngrejer, där brukar det gå att hitta allt. Enligt erfarenhet hittar du billigare ju längre bort från huvudstaden du kommer.

Kommenteringen är stängd.