Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Enbarnspolitiken

30 mar , 2011, 17.05 peppe

 

Jag har gått och oroat mig för att Vidar kommer att få ett sämre liv på grund av vår enbarnspolitik, men så snubblade jag över den här texten på DN:

”Det finns hundratals studier som har jämfört ensambarn med barn som har syskon. Man har tittat på hur barnen mår och fungerar i förskolan, hur de klarar sig i tonåren och hur det går senare i livet. Generellt finner man mycket små skillnader – om något så verkar det gå lite bättre för ensambarn. Jag ska ge några exempel..”
Texten fortsätter här.


Tur att Vidar iallafall har en kusin.


Läs också

4 kommentarer

 1. Kati skriver:

  2-4 barn låter bra i mina öron. Har hört att ett barn blir oftast bortskämt men de är ju helt fast på uppfostran.

 2. peppe skriver:

  Så sant. Om hur ett barn blir handlar ju om så måmnga andra faktorer än bara syskon.

 3. jeb skriver:

  Som enda barnet har jag nog inte haft några som helst problem med att bli bortskämd. Det är fullständigt fast på uppfostran. Den största nackdelen har varit att jag fått en ganska ensam uppväxt. Jag är än idag väldigt associal hemma, är på nåt sätt inte van med sällskap på samma sätt. För övrigt kommer jag bra överens med folk, men i mitt liv har ensamhet alltid varit en hemskt stor del. Ju äldre jag blir har det börjat kännas allt mer som en börda.

 4. peppe skriver:

  Usch så tråkigt om du känner dig ensam. Kom hit och häng med oss! Allvarligt talat så är det hemskt trevligt med syskon. Jag diggar alla mina tre otroligt mycket.

Kommenteringen är stängd.