Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Klart att jag ska stanna hemma

1 apr , 2011, 15.21 peppe

 

I Sverige pågår kampanjen Klart att jag ska stanna hemma! för andra året i rad. De finländska papporna tar minst ut av föräldraledigeheten i hela Norden. Hemma hos hos var det inte heller så jämställt. Jag stannade hemma i sju månader och Magnus i ynka tre. Kanske det är dags för motsvarande kampanj här?

Läs också

3 kommentarer

  1. Therese skriver:

    vi har delat snart båda gångerna. min man var hemma 5 månader med nr 1 och kommer att vara hemma 1 år med nr 2. jag blir provocerad av de killar jag pratat med som säger att de inte skulle ha ro att vara hemma eller att det inte funkar ekonomiskt. allt funkar bara man riktigt vill. undersökningar visar att relationen mellan mamman och pappan blir bättre, man är mera jämställd + att pappan får en mycket bättre relation till sina barn. min man och jag har diskuterat detta flera gånger och vi har samma åsikt i den här frågan. Vilket ju är en förutsättning för att det ska funka överhuvudtaget =)

  2. peppe skriver:

    Jag håller med dig på alla punker. Vad roligt att höra att ni lever så jämställt!

  3. Ia skriver:

    En motsvarande kampanj skulle definitivt kunna vara bra i Finland. Men oj om vi också här skulle ha ca 20 månader att dela på. Då skulle jag defintivt övertala min sambo att ta ut minst hälften. Med bara ca 10 månader är det inte lika lätt att vara jämställd. Jag skulle själv vilja vara hemma tills barnet är minst 7 månader gammalt helt bara med tanke på amningen. Där blir ynka två månader kvar åt sambon efter det. Bättre än inget såklart, men ändå inte på något sätt jämnt.

Kommenteringen är stängd.