Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Lekkompisen

2 jun , 2011, 14.45 peppe

 

På fredagar brukar jag vara hemma med Vidar. Ibland kommer Saga och Sonja på besök. Saga är bara några veckor äldre än Vidar men går redan hur bra som helst. Saga springer runt i lägenheten medan Vidar kryper efter henne i vild fart. För en kort stund slog det mig att Vidar också borde gå vid det hör laget, men sedan lugnade jag ner mig. Månne han inte lär sig förr eller senare. Och jag antar att mitt liv är pyttelite lugnare så länge Vidar inte går själv.

Mer om Saga kan man för övrigt läsa här.

Läs också

9 kommentarer

  1. Pia skriver:

    Mina tre barn har alla börjat gå vid 1 år 3-4 mån. Så han hinner nog ;)

  2. peppe skriver:

    Tack, skönt att höra att Vid inte är ensam om att ta det lugnt.

  3. Ensamma mamman skriver:

    Min lilla filur som är i samma ålder som Vidar går inte heller. Och jag tycker också att det bara är skönt. Hennes storasyster gick vid 10mån och det var bara besvärligt. Det enda jag just nu hakar upp mig på är att lilla fröken sliter ut både skor och byxor med en väldig fart.

  4. peppe skriver:

    hej ensamma mamman, roligt att du kommenterar här! problematiken med stora hål på knäna låter bekant också här. kanske din lilla filur och Vidar blir vänner en dag?

  5. Gunnel A. skriver:

    Jag oroar mig för att Vidar kanske har CP ändå. Cerebral Palsy. Du vet, fel på hjärnan. På nåt sätt.

  6. peppe skriver:

    Samma här! Stort fel på hjärnan.

  7. Sonja D skriver:

    Nu går han kan vi läsa. Vilken fin bild du fångade av min lilla Vilding. Ska vi ses igen den här kommande veckan, springa omkring i Brunnsparken kanske? Jag och Artur kommer gärna och testar den nya lekparken som vi sneglade på hela förra sommaren, då den byggdes. Den där med draken i sanden… Och glass i stora glass får man också där…

    Är Gunnel A ett troll? Eller är det ett skämt som inte alls är roligt i mina öron?

  8. peppe skriver:

    hej vännen, jag har flera fina bilder på er! den här veckan är tyvärr helt galen. tidningen i tryuck, lämna in boken och sedan bloggkryssning. men nästa är nästan tom! då testar vi gärna den nya lekparken.

    Ja Gunnel är ett troll. varit elak förut. tror att det rinner över dårar från Hbl. folk som inte vanligtvis läser bloggar men trollar under artiklar på dagstidningar.

  9. Atsui Omanko skriver:

    Vida BORDE ga vid det har laget. Speciellt storande ar att ett barn av motsatt genus men nastan samma alder redan gar stadigt, medan pojken tydligen fortfarande tar sej fran pa alla fyra, till allmant atloje (och triumf fran flickans sida, kan vi formoda). Vi far bara hoppas att han inte senare i livet kommer ihag dessa traumatiska handelser fran barndomen. Att fortryckas och implicit ”mobbas” utvecklingsmassigt av en kvinnlig medlem av befolkningen i ett sa har tidigt skede kan faktiskt vara mycket skadligt for en ung man. Vi laste nyligen om (och undertecknad kommenterade) att det stackars gossebarnet ocksa har problem med sin genusidentitet, vilket tar sej uttryck i ett ohalsosammt intresse for mjukisdjur. Dessa tva problem ar sakert relaterade! Jag rekommenderar att umganget med flickorna lamnas bort tills pojken lart sej att sta stadigt pa benen, och att en psykosomatisk utvardering foretas snarast mojligt.

Kommenteringen är stängd.