Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Genetiskt defekt

8 jun , 2011, 16.54 peppe

 

Vår son måste vara defekt på något sätt, han är nämligen inte alls så intresserad av bilar som små pojkar ska vara. Eller rättare sagt: han är inte det minsta intresserad av fordon. Inte av dockor heller, för den delen. Men nog av att mata och natta mjukisdjur och sina föräldrar.

Läs också

19 kommentarer

  1. Linn skriver:

    haha, han saknar alltså den inbyggda manliga traktorgenen!

  2. peppe skriver:

    ja, vi måste ha misslyckats på nåt sätt.

  3. Kiri skriver:

    Men däremot är han ju en höjdare på teknik? Telefoner, datorer, tv:n, sladdar…jag tycker det är en ganska manlig göra :)

  4. Ensamma mamman skriver:

    Och min dotter måste var helt hämmad som är fruktansvärt intresserad av fordon av alla de slag. Bruuummm var ett av hennes första ord. Och definitivt det mest frekventa för tillfället. Knepigt det här med gener… ;)

  5. peppe skriver:

    Nej! Det är jag ju också och jag är sannerligen ingen man.

  6. peppe skriver:

    Oj, oj, oj. minst lika defekt som Vidar. Du är antagligen lika orolig som jag…? ;)

  7. Mats skriver:

    Ajaj, det där är riktigt farligt. Försök smyga ner lite Mobil 1 New Life 0W-40 i hans mat för att korrigera saken.

    (Här är jag också frestad att dra många dåliga skämt om det måste bero på hans gener från fädernet, men jag låter bli för jag är en så god människa)

  8. Ekoda skriver:

    Utmärkt! Låt din lille son utvecklas som den han är.
    Jag försökte desperat få mina söner att intressera sig för s.k. traditionellt kvinnliga värden, men fick ingen genklang :) Ner med könsghettona i vilket fall som helst!

  9. Peppe skriver:

    Mats: hit med skämten bara :)

  10. Peppe skriver:

    Ekoda: Ner med könsghettona var det bästa jag läst i dag. Det ska bli mitt nya motto. tack!

  11. Terry Grahn skriver:

    Jag funderar ofta på barnens rättigheter. Det känns inte rätt att hänga ut ett försvarslöst barn. Han kommer att få äta upp och kanske kommer han att retas för ett och annat intimt som avslöjats om honom under åren. Gillar han månne sina föräldrar ännu då han är myndig?
    Det vore trevligare med en mammablogg där man funderar på mammarollen med de tankar och känslor hos en själv som saken väcker, inte genom att objektifiera ungen och hänga ut honom till allmän beskådan.
    Kunde fokusen ändras eller bloggen läggas ner?

  12. Ensamma mamman skriver:

    Peppe, jag rentav håller på att smälla av av oro… Överväger att konfiskera vartenda fordon hon vill leka med. Kram på både dig och Vidar. :)

  13. peppe skriver:

    Therry: Tack för din åsikt!

  14. peppe skriver:

    Ensamma mamman: Det är nog bäst att du gör det! Kram :)

  15. Gudrun skriver:

    Hur understår du dig Atsui Omanko att kalla oss feminister verklighetsfrämmande???!!! Här på universitetets institution för kvinnoforskning ägnar vi oss åt VERKLIG vetenskap: studiet av den verkliga människan – KVINNAN – i det verkliga samhället och den verkliga miljön. Ditt påhopp är typiskt för män som SAKNAR insikt om verkligheten och objektivt inte kan se det förtryck och det sexuella tyranni vi kvinnor befinner oss i! All vår forskning pekar på att vi endast genom lesbism och vänsterpolitik kan frigöra oss från de patriarkala bojor som är låsta vid kvinnan just genom rådande genusidentiteter. Om du ger mig dina kontaktuppgifter skall jag gärna skicka dig min senaste artikel; ”Women in Porn – Behind and in Front of the Camera”. Jag tror att det skulle vara MYCKET nyttig läsning för dig, Autsui!

  16. Elvira skriver:

    Som lillasyster till två storebröder hade jag egentligen inget annat alternativ än att leka med traktorer och bilar eller leka indianer och cowboys. Om jag ville leka med dockor eller leka bobyggande så var jag tvungen att göra det ensam. Och det ville jag inte. Borde jag nu ha världens trauma…?
    Jag har en liten babydotter och jag och hennes pappa har bestämt oss för att hon skall få pröva på allt men utan att konstgjort fundera på vad är manlig och kvinnligt. Det viktigaste är att hon får ett gott självförtroende och en sund nyfikenhet för hur saker funkar. Intresse för mode och matlagning kommer hon (troligtvis) naturligt få av att följa med mig; mode och matlagning är min passion. Men sen skall hon även lära sig att fiska, tälja figurer med puukko, kasta boll på rätt sätt och när tiden är mogen, använda motorsåg, slakta harar och reboota datorn. Saker som hennes mamma brukar göra.

  17. Gudrun skriver:

    Tack Elvira! Det är just systrar som dej som vi inom den feministiska vänstern gärna välkomnar med i gänget! Ditt inlägg visar klart att du är trygg med ett genuslöst liv! Jag vet av egen erfarenhet att det kräver små steg i taget, men snart kanske du inser även lesbismens fördelar. En liten kram, en puss på kinden, en flaska vin framför levande ljus och innan du vet önskar du inget annat än att ta steget fullt ut med en annan kvinna.
    Lycka till!
    Puss & Kram!

  18. […] Den här Gudrun bruden är ju bara för bra! Kolla in hennes åsikter om Alfamamman. […]

  19. Gudrun skriver:

    Mya´s, tack snälla! Det år så SKÖNT att veta att vi är MÅNGA kvinnor som står på SAMMA GRUNDLINJE i dessa frågor! Men jag skulle inte referera till vare sej mej eller någon annan kvinna som ”bruden”. Jag ”står inte brud”, för det första för att lesbiska äktenskap inte ännu är möjliga, för det för att vi inom den feministiska vänstern hur som helst anser att äktenskapet är ett legaliserat institut för kvinnoförtryck som inte har någon plats i ett genuslöst samhälle. Jag vill att du skall veta, att även alla vi kvinnor har rätt att fullt ut leva ut vår sexualitet; något som ju äktenskapet som institut per definition avser att motverka. Sedan är ju jag även i alldeles för mogen ålder för att bli kallad ”brud” i ordets trivialform :)! Skall vi inte göra gemensam sak och hålla oss till finskans genusneutrala ”hän”?
    Ha en bra dag!
    Puss & Kram!

Kommenteringen är stängd.