Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Om bloggar och kommentarer

16 jun , 2011, 17.15 peppe

 

Bloggar är tydligen ett ganska nytt och outforskat fenomen för några av er. Jag föreställer mig att ni vanligtvis bara kommenterar på dagstidningarnas webbplaster när någon idiotjournalist skrivit en dum artikel med fel innehåll. Men så en dag upptäckte ni bloggarna. Här kan man också kommentera anonymt eller att hitta på ett roligt och lite crazygt alias. Det suger skönt i magen då man skrivit ner några humoristiska och lite fräcka (tihi) meningar, sagt sanningen och sedan trycker på Skicka kommentar. Det är som en lek, fast för vuxna. Man kan vara lite galen! Man kan till och med leka att man är TVÅ OLIKA PERSONER. Eller TRE. På internet får man ljuga! Det är upphetsande och lite pirrigt.

Men höri, sluta ordbajsa på den här bloggen. Det finns ingen lag om yttrandefrihet här. Lika lite som jag kommer hem och bajsar på mattan i ert vardagsrum vill jag att ni kommer hit och ordbajsar i min blogg. Från och med nu kör vi nolltolerans. Den som skriver något  jag tycker är ordbajseri eller elakt eller onödigt får sin kommentar raderad. Alla kommentarer som är intressanta, tankeväckande eller trevliga får står kvar. Jag är en enväldig och humorlös jury.

För er som nu känner att ert kreativa formum försvinner rekommenderar jag att starta en egen blogg. Det finns massor av alternativ, men till exempel WordPress bjuder på många olika möjligheter. Ni verkar åtminstone ha tid och inspiration. Jag önskar er all lycka på vägen. Och kom ihåg att torka!

Läs också

29 kommentarer

 1. Malin skriver:

  Helt rätt, Peppe! Nån ordning får det vara och de här märkliga typerna kan gott hitta något annat ställe att ordbajsa på.

 2. peppe skriver:

  Tack, trevligt att du håller med!

 3. Anne skriver:

  Väl skrivet Peppe! Alla lustigkurrar kan gärna starta egna bloggar och där berätta sina sanningar.

 4. Kia skriver:

  Nejmen va synd! Den här bloggen höll ju på att bli riktigt högintressant tack vara alla kommentarer som till sina innehåll i många fall närmast kan jämföras med vad Salvador Dali är för målarkonsten.

 5. Sture S skriver:

  Hoppas bara att det inte ar mina favoritdebattorer som drabbas av detta ode! Men jo, en viss filtrering behovs sakert for att inte besudla detta forum med osakligheter. Jag har markt att vissa t.om. forsoker prangla ut extrema politiska asikter. Det finns andra bloggar for dylikt!

 6. Tommix skriver:

  Jag tänkte skriva en kommentar men nu vågar jag inte skriva den. Tänk om den blev rolig i misstag och alla blir jättearga.

 7. Anna skriver:

  Du har rätt Peppe i det du skriver. Har reagerat på i mitt tycke underligheter i kommentarerna som enligt mig inte hör hemma här.

 8. Therese skriver:

  heja Peppe!!! det ska vara balanserat och vettigt, och roligt såklart =)

 9. peppe skriver:

  Anne: Kiit! Jag började känna ett obehag varje gång jag såg att det dykt upp en ny kommentar.

 10. peppe skriver:

  Anna: kiva att höra att du tycker som jag. Som jag konstaterade till Annes kommentar fick jag dålig fiilis bara av att de att det kommit en ny kommentar. Och det är ju synd eftersom de flesta som läser här är vettiga människor.

 11. peppe skriver:

  Therese: precis!

 12. Gudrun skriver:

  Bra Peppe! Jag blev själv som kvinnoforskare ganska less på att vissa av mina kommentarer och råd till medläsare och meddebattörer bemöts med rena underligheterna av vissa ”herrar”. Jag kan bara ana hur det känns för dig som får ditt fina bloggprojekt fördärvat av sådan tarvligheter. Stå på dig! Du har vårt stöd! ENADE ÄR VI KVINNOR STARKA OCH SKALL GÅ SEGRANDE UR KAMPEN!

 13. Sonja skriver:

  Jag står vid din sida. Jag blev verkligt ledsen då den första fula kommentaren dök upp om Vidar. Han som är så bäst på alla sätt och vis. Just för att han är han. Kram till er alla.

 14. lOTTA skriver:

  Bra Peppe!Du har så rätt. Förr kunde man bara skicka in sina arga kommentarer per post till HBL och var då illa tvungen att skriva in namn OCH adress (ve och fasa). Nu då dessa samma typer märker att man kan skriva vad som helst för kacka anonymt, är det fritt fram…. Samma spelregler borde ju gälla ändå även om forumet ändrat. Välkommen till 2011, ni kommentarstroll.
  Peppe du e bäst, och Vidar me! :D:D

 15. peppe skriver:

  Tack Sonja!

 16. peppe skriver:

  Lotta: precis så är det! Och själv e du bäst.

 17. Maria skriver:

  Bra skrivet Peppe! Skönt du tog tag i det problemet.

 18. peppe skriver:

  Maria: tack för peppet!

 19. Sture S skriver:

  Kanske jag ar en av dessa ”herrar” som Gudrun syftar pa? Ar det sa att dina argument inte ska fa kritiseras av dem som de drabbar (vem som nu sen skulle ta dem pa allvar ar ju en annan sak)? Jag skulle vilka pasta att det ar just Gudrun som statt for de mest vansinniga och verklihetsframmande kommentarerna pa denna blogg, men tydligen ar det OK – kanske for att de flesta pa denna blogg identifierar sej som ”medsyster” i denna rod-gron-fem sammansvarjning mor manligheten…. Jag har i och for sej inget alls emot Gudruns kommentarer – en livlig debatt gor val denna blogg mera givande och intressant, och som Peppe sjalv konstaterade nagon annanstans sa har den har bloggen plotsligt ’exploderat’, sakert just for att det dok upp mera aktiva debattorer (dock inte alla onskvarda, tydligen). Sa nu har jag en fraga till lasarna av denna blogg: Ar det ok for den manliga befolkningen att kommentera har, eller ar det endast kvinnligt ’gosande’ som galler? Sist och slutligen ar det ju Peppe som avgor detta, men man bor kanske komma ihag att denna blogg ar sponsrad av Hbl, som bade manliga och kvinliga prenumeranter betalar for och som ocksa stods ekonomiskt av Finlands skattebetalare. Sa en viss oppenhet for allmanheten, av bagge genus, kunde forvantas.

 20. Gudrun skriver:

  Jaa, du Sture S. Det var ju bra att du själv kände dig träffad. Du liksom en viss Atsui Omanka (eller vad nu namnet var) har bemött sgs varje min kommentar med hån, späfullhet och förlöjligande. Det är som ni ser ner på allt som har med kvinnor, kvinnoforskning och feminism att göra. Det är tydligen ”vansinnigheter” och ”sammansvärjningar” för dig och dina gelikar. Man kan ju faktiskt undra vilka sjuka psyken, vilka barndomstrauman och krossade kvinnorelationer som döljer sig bakom sådant uttalat kvinnoförakt. Jag står bakom Peppe till 100 procent!

 21. Minna skriver:

  Bra bra, nolltolerans i detta fall är det enda rätta! Man behöver inte lära sig att skickligt ducka för skiten, man stoppar den helt enkelt. Gäller i många andra saker också.

 22. Mannen Jeb skriver:

  Åh, nostalgin! Det här om män eller kvinnor är bättre var en het potatis i sandlådorna när jag var barn. Argumentationen var också ungefär på samma nivå. Härliga minnen. :)

 23. peppe skriver:

  Jeb: uppskattas mycket. :)

 24. Sture S skriver:

  Nu skall jag papeka att jag inte har uttryckt minsta forakt for kvinnor, endast for den forvridna genus-syn som Gudrun representerar. Var i mina kommentarer laser nu t.ex. JEB ut att jag har argumenterat att man ar battre an kvinnor? Sadant ar sannerligen sandladsniva. Jag rekommenderar alla intressenter att analysera Gudruns kommentarer i detalj; dari doljer sej ett rent forakt for den manliga delen av befolkningen. Sjalv foresprakar jag jamlighet och samspel mellan alla genusar (inkl ”icke-traditionella genus” individer, sa lange som de inte missionerar allt for hetskt). En tragisk aspekt av detta tema ar for ovrigt att Gudrun, enligt vad hon pastar, ar ”kvinnoforskare” (dock undrar man pa vilken niva…. professor eller n:te arets graduskrivare…. hennes argumentering antyder det senare alternativet), vilket alltsa torde innebara att hennes hatfyllda politiska standpunkter sanktioneras av Finlands skattebetalare, stipendiefonder, etc.

 25. Bakpappa skriver:

  Jag brukar för det mesta försöka hålla min kacka i min egen blogg…

 26. Tubbs skriver:

  Jo Sture, du är söt. Det som vi alla kan komma ihåg är ju att vi alla sponsoreras av lite skattepengar. Om det var så lätt att man kunde själv välja vad som staten väljer att understöda så vore det ju en dröm. Hurdan vore din dröm Sture?

  Anser du att de pengar som staten har använt för att utbilda dig gjort dig till en trevlig individ här i samhället? Har den dolda läroplanen gått hem hos dig? Liksom att har staten fått något av dig i gengäld? Visst betalar du skattepengar till Finland?

  Är du här på Alfamamman endast för att vara rolig, eller bara för att få någon att tala med? Det finns många ensamma människor som just vill debbatera liksom att ha någon att tala med. Det är ju bloggar bra för.

  Jag tycker att det är fint med olika åsikter, men vet du Sture vissa gånger får jag en känsla av att du vill vara elak. Är det så? Kunde vi fundera ut hur man kunde kommunicera för att inte skapa en så dålig stämning? Vad skulle vara dina bästa tips för att förbättra kommunikationen?

  Som Osmo A. Wiio sa: Viestinnän ensimmäinen laki: ”Viestintä yleensä epäonnistuu, paitsi sattumalta”. Det är finska, hoppas att du har suttit flitigt på finskatimmarna i skolan och förstod vad som det betydde. :) Det verkar ju vara många som tar illa upp om det du säger, men ingen vill ju vara elak på flit eller hur?

  Du har så härligt starka åsikter att du borde absolut ha en egen blogg! Berätta gärna adressen. Puss och kram!

 27. Bitte skriver:

  Väl talat och amen. :D

 28. Basse skriver:

  Tubbs regerar.

  Intressant annars det här med prenumeranters och skattebetalares påstådda rättigheter. Nokia får företagsstöd av staten och jag har köpt deras produkter. Ger det här mig således rätt att som kund och skattebetalare promenera in på deras huvudkontor och skrika ut mina fantastiska åsikter?

 29. peppe skriver:

  Bitte: ja, det visade sig ju till slut att det är en och samma människa som är ”läkaren”, radikalfeministen och en annan som spelar japan och Sture.

Kommenteringen är stängd.