Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

En ledig dag

17 jun , 2011, 10.36 peppe

 

I dag är jag ganska ledig. Första dagen på vad som känns som flera månader har jag inte bråttom någonstans. Jag ska bara svara på några mail och skriva lite nödvändigheter, äta lunch med Basse och sedan vara ensam.

Det där med att vara ensam värderas extra högt. Vidar sov  över hos sin mormor och eftersom min man jobbade sent i går kväll för att åka iväg på inspelningar klockan sex i morse har jag haft sällskap av bara mig själv i nästan ett helt dygn. Och det kommer att fortsätta i flera timmar framöver. Det är antagligen dåligt partner- och föräldraskap att säga så här, men det är fantastiskt att få vara ifred!

Läs också

8 kommentarer

 1. Therese skriver:

  jag har njutit varje sekund jag varit helt ensam, när det varit själv-valt. alla behöver egen tid ibland, bara för att landa och återhämta sig =)

 2. Esbomamma skriver:

  LYX! Jag.avundas.dig! Vi brukar ha vår son hos mormor alltid då vi har något planerat program, typ nåns bröllop eller 30-årsfest eller så, men måste definitivt överväga att nångång utnyttja mormor (som ju nog sku ha vår son hos sig varje vecka fast) för att bara få ladda batterierna. Tack Peppe, du fick en tanke att börja gro i mitt trötta huvud.

 3. peppe skriver:

  Therese: verkligen. Som jag njutit.

 4. peppe skriver:

  Esbomamma: det här är faktiskt första gången som mormor barnvaktar utan att vi haft specifikt program. Eller i går hade jag en massa kvällsprogram inbokat, men skippade allt och tog det lugnt istället. Jag är en ycket trevligare och piggare kvinna nu. Ha en riktigt skön helg!

 5. Bakpappa skriver:

  Nejdå, det är dåligt partner- och föräldraskap att vara ensam och inte kunna njuta av det! Alla behöver vara ensamma ibland, frivilligt.

 6. Christina skriver:

  Jag har drömt en tid om att få lite ”sommarlov”, blev glad av att läsa att det faktiskt fungerar, redan ett dygn alltså. Ska definitivt jobba vidare på det arrangemanget. En annan grej du kanske kan hjälpa mig med; har du koll på lekplatser i Sthlm city? Finns säkert på söder något för småbarn, känner du till dem?

 7. Basse skriver:

  Christina: på Söder så funkar Stora Blecktornsparken (Katarina Bangata 80
  ) och lekparken vid Nytorget helt super.

 8. Weladine skriver:

  Låter härligt! Jag hade faktiskt just mamma här, och tyckte ren det var lyx att jag fick sova till 8.30. Tänk att få timmar kan ge sån effekt! hurra för mommon och andra som ställer upp!

Kommenteringen är stängd.