Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Fråga bloggen

13 okt , 2011, 21.20 peppe

 

Vi borde sy in namnlappar på kläderna Vidar har på dagis. Tips på det? Jag vet inte ens var man köper namnlappar.

Läs också

12 kommentarer

 1. Maria skriver:

  Har inte själv barn, men vet att det finns stämplar som man kan använda, mycket praktiskt. kunde kanske vara ett alternativ?
  http://www.namnnappen.se/Products.aspx?SalesArticleID=128

 2. Ekoda skriver:

  Vah kan du inte sy? :DDD – Det har jag fått höra många gånger när jag har ondgjort mig över den obligatoriska men nog så nödvändiga märkningen av kläder. Först beställde ja specialtillverkade lappar (i form av band som klipps av) och ”sydde” fast dem enligt bästa förmåga. Jag kan alltså inte sy. Här får vi tacka min sadistiska handarbetslärarinna Fru X om mycket effektivt dödade allt intresse.

  Namnlapparna beställde jag från en handarbetsbutik. Det går säkert också att beställa på internet.

  Sen skaffade jag en ordentlig tvättäkta tusch och helt enkelt skrev in i allt det gick att skriva i. Bara de mörkaste och annars omöjliga plaggen sydde jag lappar i. En kompis till mej limmade, men vet inte hurdant lim hon använde.

 3. Nina skriver:

  Filur namnlappar kan man stryka på!

 4. Mellanbarnet skriver:

  Klädmärkningspenna. Nästan alla (nya) kläder har dessutom vita lappar med rader att skriva namn på fastsydda i linningen. Lätt som en plätt! Ovetandes om detta beställde jag minsta möjliga antal namnlappar (hundra kanske?) när äldsta började på dagis för tre år sedan, men har ännu inte orkat/behövt sy fast en enda. Märkpennan har hittills funkat på allt värt att märka.

 5. Linda skriver:

  Vi har Mini Iron On Labels med efternamn och telefonnummer, funkar bra och rekommenderas varmt! https://www.simplystuck.com/Shop.aspx?pid=23

 6. Kati skriver:

  skriv med tyg penna på tvätt lappen namn och telefon nr

  pop ger på köpet penna :-)

 7. Anan skriver:

  No ehdottomasti tarroja http://www.namebubbles.com, toimittaa edullisesti ja nopeasti kaikkialle maailmaan.

  Tarroja ei tarvi silittaa ja ne kestaa tosi hyvin niin vaatteissa kuin astioissakin, esim tuttipullot ym.

  Suosottelen!

 8. Vidars mamma skriver:

  POP ger gratis en klädmärkningspenna, och om det inte finns en lap i nacken kan man alltid skriva på tvättlappen i sidan av kläderna.

 9. Linda skriver:

  För att göra det lätt både för sig själv och för dagispersonalen kan man skriva med permanent tusch på någon av lapparna i kläderna (tvättrådslappen, storlekslappen osv.) eller sätta små bitar ”plåstertejp” (vad det nu på riktigt kan heta, det som man t.ex. tejpar fast idealbindor med och kan köpa från apoteket) med barnets namn på i kläderna. Tejpmetoden fungerar särskilt bra på sådana kläder etc som mer sällan tvättas, t.ex. halare, stövlar, skor.

 10. Ensamma mamman skriver:

  Jag vill också slå ett slag för den vita Leukoplasten (plåstertejpen)! På vårat dagis finns en ask med nämnda tejp pch en permanent-tusch på hatthyllan. Och denna tejp sitter på såväl yllesockor som kalsonger. Billigt och bra. OCH går dessutom att lossa vid behov (ifall man typ tänker sälja plagget eller låta nån ärva).

 11. Veronica skriver:

  Jag skriver efternamnet i kläderna, för att även lillebror skall kunna ha dem och slippa märka om. På skor ,vantar och annat material som inte går att skriva på har jag köpt från en syaffär Nylon itseliimautuva korjauspaikka. Dvs sådan man lappar tält och regnrockar med. Klipp ut en bit, skriv namnet på och limma fast. Sitter jättebra.

 12. peppe skriver:

  Tusen tack för era svar! Ni är fantatsiska!

Kommenteringen är stängd.