Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Så här tänker jag

13 okt , 2011, 16.31 peppe

 

Ibland frågar folk mig om hur Vidar kommer att ta det när han blir lite äldre och märker att delar ur hans liv finns både i bloggform och i bokform.

Så här tänker jag: tänk vad roligt för honom att få läsa om sin barndom och hurdana hans föräldrar var. Jag skulle ge ganska mycket för att veta hur mina föräldrar var då jag föddes. Vad de tänkte på, oroade sig för gladde sig över. Och att dessutom få läsa om sig själv och få en inblick i hur andra människor var på den tiden är ju helt unikt. Eller kanske inte unikt när Vidar blir äldre, men fantastiskt för oss som bara sett sin barndom genom bilder och historier.

När vår son börjar skolan, eller kanske redan då han börjar skapa sociala kontakter på riktigt och se sig själv i ett sammanhang kommer jag antagligen att skriva mindre om honom. Om han vill det.

Det är också viktigt att komma ihåg att blogg på inga vis är en dokumentär om ett liv. En blogg är bara små fragment av en mycket mera mångfaceterad och djup helhelt.

Läs också

3 kommentarer

 1. Melli skriver:

  Vår äldsta fyller ju om några veckor åtta år. Honom har jag redan en längre tid frågat lov av ifall jag lägger upp annat än helt normala smile bilder. Själv är han åtminstone ännu bara positivt inställd, tror de kan se lite annorlunda på blogg och lägga ut bilder på sig själv fenomenet då det ju är det de vuxit upp med. :)

 2. peppe skriver:

  men så tänker jag också. att våra barn har en helt annan inställning till sociala medier än vi som inte har vuxit upp med internet. Ha en fin helg!

 3. Bakpappa skriver:

  Men om du hade skrivit en ”privat dagbok” istället, hade du skrivit annat då?

  Nu är så klart nånting alltid bättre än ingenting. Men sen gäller det också komma ihåg att för mycket är för mycket. Kommer Vidar någonsin att orka vada igenom tusentals inlägg? Jämför med de några tio- eller hundratal bilder man har från sin barndom mot de tusental per år många tar nu i digitala tider.

  Och viktigast av allt, ser du på något sätt till att dina inlägg bevaras för eftervärlden? Tar du säkerhetskopia på dem?

Kommenteringen är stängd.