Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Pottan

18 okt , 2011, 08.50 peppe

 

Jag tänkte skriva ett inlägg med material som kan upplevas som stötande och lät bli. Ni ska inte behöva läsa om bajsincidenter. Men kortfattat: Vidar skyr nuförtiden pottan som pesten. Istället insisterar han på att göra ettan och tvåan på, under eller i närheten av wc-byttan. Exempel: I går när jag satte mig på locket för att borsta Vidars tänder satte jag mig i en varm pöl.

Läs också

13 kommentarer

 1. Mommo skriver:

  Kanske ni skulle försöka med en toasits för barn och en pall så han själv får klättra upp!!

 2. Bakpappa skriver:

  Skippa pottan och låt honom sitta med eller utan sits på toan.

  Men hur gör han på dagis? Och fråga på dagis om det hänt något. Våra barn som börjat sky pottan har råkat ut för något nånstans.

 3. Vidars mamma skriver:

  Köp en pall till lilla mannen och låt honom kissa stående som pappa, det funkade hos oss tills dottern uppenbarade sig och förstod inte riktigt varför storebror kan stå och kissa och inte hon ;)

 4. peppe skriver:

  Vidars mamma: en till Vidars mamma? och bra idé! Tror att min mamma ännu har en gammal röd pall som jag själv lekte med som liten.

 5. peppe skriver:

  Bakpappa: det var faktiskt det jag gjorde. Alltså frågade på dagis, men konstigt nog svarade de att han snällt går på pottan där. Men som du föreslår ska han nu få testa toan.

 6. peppe skriver:

  Mommo: ja! det ska vi.

 7. Mommo skriver:

  Kolla i alla fall att pallen inte kan stjälpa!!

 8. Vidars mamma skriver:

  Jo, det finns av oss Vidars mammor och det roliga är att alla har något med YLE att göra ;) Babybjörn bl.a. gör en pall som inte stjälper samt också barnbutiken i hörnet av Alexandersgatan och Fabiansg. säljer också såna här pallar i lite annorlunda design än Babybjörn, bl.a. gummi under så de inte glider.

 9. alla fall att pallen inte kan stjälpa!!

 10. When the subject is strong, simplicity is the only way to treat it.

 11. peppe skriver:

  Vidars mamma: Hahaha! Nåt slags journalistgrej att döpa sina barn till Vidar tydligen. Tack för tipset, Babybjörn (tänkte skriva Björn Borg, men det är ju en annan slags produkt) brukar ha riktigt bra produkter.

 12. peppe skriver:

  Mommo: bra poäng. Ska jag göra.

 13. Melli skriver:

  Här har pojkarna tidigt lärt sig stå på en stadig pall vid byttan. ”ristipissaa” med pappan eller brorsan de gånger någon i modell mindre vägrat kissa sådär annors. Nr. 2 görs oftast på byttan med hjälp av en byttförminskare med gummi runt så den faktist sitter stadigt så inte det halkar omkring och barnet känner sig oroat. De är bra, man slipper ju detdär pottrengörandet som inte alls är trevligt.

Kommenteringen är stängd.