Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Mattipset

6 Nov , 2011, 19.42 peppe

 

Inte mattipset som tips angående mattor, utan nu handlar det om föda. Vi har kommit fram till att Vidar äter mycket, mycket bättre då vi sitter med honom vi bordet och sällskapsäter.

Läs också

6 kommentarer

  1. Therese skriver:

    så är det hemma hos oss också. vår minsting har tagit detta med mat-vägran till en helt ny nivå… inte utan att man blir smått frustrerad! men han växer och är aktiv så det är väl bara att hålla ut.
    i vårt hem med 4-6 personer beroende på vecka så äter vi alla middag tillsammans, det är en väldigt trevlig stund på dagen när man pratar om hur dagen varit och så, det rekommenderar jag varmt!

  2. Peppe skriver:

    Visst är det! Jag har alltid drömt om att sitta hela familjen vid bordet och tala om dagen och framtida planer. Vi gjorde det sällan i mitt barndomshel, men nu blir det andra bullar.

  3. Nea skriver:

    Min mamma var noga med att familjen skulle äta tillsammans i sån mån att jag kört in konceptet hos oss sedan dottern fick ”normala” mattider. Då vi började äta alla tillsammans märkte jag precis samma effekt och hon har också alltid ätit väldigt bra, tror inte det handlar om endast ätandet tillsammans, men är säker på att det har en positiv effekt. Det är ju en chans att ta modell av de vuxna. För barnet kan det ju vara lite krångligt att ta till sig hur man gör då man äter av mammas och pappas exempel om de alltid äter då barnet är mitt upp i lek, tv eller annat.

  4. peppe skriver:

    din mamma är en klok kvinna och jag tror att du har helt rätt i att barnen lär sig göra som föräldrarna gör, inte nödvändigtvis säger.

  5. Melli skriver:

    Vi åt alltid tillsammans hela familjen i mitt barndomshem. Fast där var det lite väl strikt kanske. Var du inte hemma vid matdags utan BRA orsak blev du utan.
    Vi äter tillsammans hos oss också, nå alltid, fast ibland är ju den ena vuxna borta.De där sköna matdiskussionerna är dock inte alltid så på toppnivå, kanske de kommer med åren..
    Fast ibland äter vi i repris sen då de lagt sig också. ;)

  6. peppe skriver:

    Hahaha, det gör vi också. Äter i repris alltså. Det finns ju en viss skillnad mellan att ha en romantisk diskussion med sin man och att dela stunden med en nästan tvååring…

Kommenteringen är stängd.