Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Om Koh Mak

19 jan , 2012, 05.38 peppe

 

Jag ska försöka vara till någon nytta på den här bloggen och tipsa om vår semesterdestination. Vi är nämligen väldigt nöjda och jag är ganska säker på att den här än funkar för både barnfamiljer och helt vanliga människor. Ja, förutom om man är sugen på klubbar och fest. Då kan man helt skippa det här inlägget.

Ön vi befinner oss på i ännu en vecka heter Koh Mak och ligger på Thailands östkust, söder om Koh Chang som är lite större och lite mer känt. Det är en relativt liten ö med några resorter (fast faktiskt fler än vad jag trodde) och en handfull hus att hyra. Efter några dagar i Bangkok tog vi en taxi till staden Trat och åkte sedan båt ut till ön.Taxiresan gick på drygt tre timmar och båtfärden på en dryg halvtimme (vi kände oss som superföräldrar när vi halade fram Vidars flytväst). Vi var fortfarande lite jetlaggade och sov största delen av resan.

Min erfarenhet är att det är väldigt enkelt att resa med barn i Thailand, alla är trevliga och hjälpsamma. Jag förvånades därför över att det är så få barnfamiljer just på den här ön. Visserligen finns det ingen Bamseklubb på Koh Mak och bara de lyxigaste resorterna har pool, men det är långgrunt ut i världens största bassäng och på stranden finns det en miljard snäckor som Vidar älskar att leka med. Hela familjen äter för runt 20 euro om dagen (frukost, lunch och middag) och frukterna är makalöst goda.

 

 

Läs också

9 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Om ni nu alla andra kan lova att hålla er borta därifrån så skall jag definitivt överväga att åka dit med familjen! Låter som paradiset!

 2. peppe skriver:

  Hahaha, så brukar jag också resonera. Ber om ursäkt för att jag outade det.

 3. Anna skriver:

  Låter underbart och blir utan tvekan intresserad. En fråga: Hade Vidar bilstol i taxin, hur lätt/svårt är det att fixa i detta semesterparadis?

 4. peppe skriver:

  Tyvärr fanns ingen bilstol (trots att vi blivit lovade en), hoppas på att vi får en på vägen tillbaka. Maila mig om ni på allvar är intresserade av att resa hit.

 5. Måns skriver:

  Hej! Jag kan också rekommendera Koh Mak för resor med barn — är själv som bäst här med min treåriga dotter (på yogaläger på Koh Mak Resort). Men snabbare och tryggare än taxiresa till Trat (jag har aldrig ens sett en bilstol här) är att ta flyget. Det tar en knapp timme och är mycket enkelt och behändigt. Och barnet får en leksam, som förr i världen! :)

  Mvh
  Måns

 6. Måns skriver:

  äsch: leksam –> leksak

 7. Misan skriver:

  Det jag tycker vore intressant är ett resonemang om man alls borde åka till andra sidan jordklotet på vintersemester? Ur miljösynpunkt alltså. Tycker det lite synd att den sortens frågor helt verkar lysa med sin frånvaro.

 8. peppe skriver:

  jag tycker att man diskuterar det ganska mycket. att det är oekologiskt att flyga alltså. vi försöker att flyga direkt så gott det går (inga mellanlandningar) och att anlita lokala producenter väl på plats (så att pengarna stannar i landet). resten av året förösker vi leva ekologiskt genom att inte äga eller köra bil och äta vegetariskt.

 9. peppe skriver:

  Måns: Vad roligt att ni också är här! och tack för tipset!

Kommenteringen är stängd.