Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Fadderbarn

21 mar , 2012, 09.19 peppe

 

Det här inlägget kommer inte att handla om dop eller guföräldrar.

På sistone har jag funderat mycket på hur himla bra vi har det och hur lyckligt lottad min lilla familj är. Alla är friska och glada och tycker om varandra. I och med förra veckans diskussioner om KONY2012-filmen och vem man kan lita på om man vill ge pengar till välgörnade ändamål började jag fundera på ett fadderbarn. I dagens Hbl annonserar Worldvision med en bild på Vincent 7 år som önskar att hans fadder var kapten på ett skepp. Det kan vi tyvärr inte erbjuda, men om ett barn skulle nöja sig med en journalist/bloggare och en tv-personlighet i Svenskfinland är vi redo att anta utmaningen.

Har ni fadderbarn och vilken organisation jobbar ni med i så fall?

Läs också

10 kommentarer

 1. Maggie skriver:

  Jag gick nyligen med i I-Aids fadderverksamhet, men jag har inte ännu fått pappren (det har gått ganska många veckor). Det är visst ett finländskt par som står bakom organisationen och de samarbetar med en indisk organisation.

 2. Micaela skriver:

  Vi jobbar med World Vision. Vi är faddrar åt en pojke som heter Oliver, vi har varit hans faddrar i snart sex år. Rekommenderas varmt, vi får med jämna mellanrum brev och kort av Oliver – och skickar nu och då också brev och små gåvor till Oliver i Kenya.

 3. Sabrina skriver:

  Jag har också ett fadderbarn via World Vision. Allting fungerar riktigt bra, och jag får också post nu som då. I alla fall har jag bara fått bra vibbar, så jag tror i alla fall att allting är som det skall med den organisationen.

 4. Anna La skriver:

  Jag stöder en s.k. fadderbarnsfond via finska missionssällskapet. Man kan ha fadderbarn direkt också, men jag har alltså valt att ge mina slantar till en kassa som betalar då en hel grupp behöver något eller då den egna faddern inte kommer ihåg att betala sitt understöd. Det är mindre personligt (det kan vara bra för barnen att ha en konkret människa att ha kontakt med och kanske för faddrarna också), men de administrativa kostnaderna är mindre har jag förstått.

 5. Tina skriver:

  Vår familj har ett fadderbarn via Hoppets stjärna. Samma system med bilder o betygskopior ibland.Lycka till med ett ev fadderbarn!

 6. idalina skriver:

  Jag har en pojke från Togo via PLAN. Tycker det funkar bra och är nöjd med hur det sköts.

 7. Jennie skriver:

  Jag är fadder åt en flicka i Niger sedan ca 5 år tillbaka. Jobbar med Plan och är väldigt nöjd med dem!

 8. Therese skriver:

  jag ger en slant varje månad till hoppets stjärna, de stöder olika projekt såsom ekonomiskt stöd till ensamstående föräldrar, bygger skolor osv i utsatta länder. tänkte inte så mycket på välgörenhet innan jag fick barn men nu känns det mera som en självklarhet.

 9. Maggie skriver:

  Jag har fått pappren från I-Aid nu, typ samma dag som jag skrev inläggen ovan här. ;) I-Aid är alltå en politiskt och religiöst obunden organisation.

 10. Tove skriver:

  Vi har ett fadderbarn i Kenya via finska Nakurun Lapset (www.nakurunlapset.fi). Vi betalar hennes utbildning och får brev av henne tre gånger i året.

Kommenteringen är stängd.