Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Att desermera ett barn

2 apr , 2012, 16.29 peppe

 

På sistone har det varit sällsynt smutsigt hemma hos oss. Min slutsats är att all sand och allt damm kommer från de där svarta gummibanden som sitter fast längst nere på kurabyor och vinteroveraller. Bandens primära funktion är antagligen att hålla byxbuntarna nere och stövlarna/vinterskorna på barnets fötter, men de samlar också imponerande mängder sand och lera.

Med största försiktighet, som om jag desarmerade en bomb och minsta lilla rörelse kunde få den att explodera, pillar jag bort gummibanden från Vidars stövlar. Tappar jag greppet om bandet smäller det till och en kaskad av smuts tapetserar hela tampuren. Det gör det så gott som varje eftermiddag. Oerhört frustrerande för en kvinna som skyr dammsugaren.

Läs också

6 kommentarer

 1. Mia skriver:

  Jag skrattade högt då jag läste ditt inlägg för det är SÅ SANT!

 2. Nea skriver:

  Vårens projekt ”tömma dagis sandlåda i bilar och tamburer” har inletts…

 3. S. skriver:

  Är badkaret för heligt för att fungera som desarmeringsplats? Här kommenderar vi barnen till duschen då de kommer innanför dörren i leriga, grusiga, smutsiga och sandiga galonbyxor och stövlar. Badrummet finns nära ytterdörren kan tilläggas.

  Vid behov duschar vi av galonisar och stövlar medan barnen fortfarande har dem på sig. Resultatet blir att det mesta av sanden åker ner i golvbrunnen. Där skopar vi sedan rent ungefär vart tredje år.

 4. Ensamma mamman skriver:

  Hah. Klippte bort gummibanden på minstingens kurabyxor av just den där anleningen. Fast sen vet jag nu med facit i hand inte å andra sidan inte om sandmängden i tamburen minskade så värst mycket trots denna åtgärd…

 5. Anna skriver:

  Jag vet! All sand om våren är horribel. Jag klarar det mesta annat med föräldraskapet, skit, spyor och kiss, nemas problemas. Men den där blöta sanden!! Uj nej… Nästan lika vidrig att röra vid som bomull.

 6. peppe skriver:

  Tack för ert medlidande och fina tips! Jag tro att det blir både badkar och bortklippta bard!

Kommenteringen är stängd.