Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Barnets teckningar och hemlagade gåvor

10 maj , 2012, 12.03 peppe

 

Hittills har vi inte drunknat i teckningar och konstverk gjorda på dagis, men jag antar att fem år av daghemspyssel plus lågstadium innebär en ganska stor produktion av gåvor och bilder. Sparar ni allt barnen bär hem?

 

Läs också

12 kommentarer

 1. Sabrina skriver:

  Mamma har sparat precis allt jag pysslat under min livstid. Ibland tycker jag det är knäppt, men oftast är jag ganska nöjd över att hon uppskattade mina konstverk såpass mycket.

 2. Slummy Mummy skriver:

  Vi måste slänga en massa pyssel minst en gång i månaden, takten är så rasande. Inte bara dagispyssel utan även hemma pysslas det. Hela tiden. Massor. Sjukt mycket.

  Pärlorna bland alstren lägger vi in i våra Li’l Da Vinci ramar som det ska rymmas 50 ark in i. Ganska fiffig, vi fixade våra från en svensk sajt (vet inte om man får länka?).

 3. Tove skriver:

  Huh nej. Det är så mycket ritningar som bara är ”klotter”, jag liksom ser att 4-åringen bara dragit pennan på pappret av-och-an.

  Men jag sparar nog ändå ganska mycket – fina pyssel från dagis, första ritningarna som (borde) föreställa något (just igår ritade han första gången nåt som faktist liknade en bil!) eller som han kunnat förklara vad han gjort osv… Men jag tror nog man måste lite ännu sedan ”karsii” bort ;)

 4. Michaela skriver:

  Vi har en liten söt träkista åt vår dotter som nattduksbord och i den slänger jag all pyssel som hon hämtar hem. En gång per år går jag igenom allt och sparar det som jag tycker är viktigt. Jag sparar inte bara det som är snyggast utan också sånt som jag anser att kommer att glädja henne när hon blir stor. Dessutom brukar de på dagis emellanåt rita sin familj eller en bild på sig själv och dem sparar jag alltid då man ser hur mycket dottern har utvecklats på ett år :) Annors blir det nog att slänga bort ganska mycket, vi har inte utrymmer för allt. Vissa teckningar ger vi vidare till mor/farföräldrar eller moster och faster.

 5. Nea skriver:

  Vårt dagis har ett fiffigt system. I slutet av våren får man en samling med alla teckningar hopbuntade innanför papperspärmar. De har förstås inte sparat allt där, men sådant de tyckt är vettigt att spara. Så jag lägger de här grejorna i en låda och där lägger jag också annat pyssel jag tycker är roligt att spara.

 6. peppe skriver:

  Nea: sjukt bra system! Jag ska lansera det på vårt dagis. Tack!

 7. peppe skriver:

  Michaela: mycket fint. jag blir litr rörd.

 8. peppe skriver:

  Tove: låter som en klok strategi.

 9. peppe skriver:

  Skummy Mummy: länka på bara! jag blev genast nyfiken. Hade själv funderat på om man kunde göra nåt slags konstverk av konstverken.

 10. peppe skriver:

  Sabrina: det är för att du är ett så älskat barn. jag förstår din mamma.

 11. Slummy Mummy skriver:

  Jag köpte här: http://www.abcleksaker.se/lil-davinci-art-frame-a4-vit-/5997-0

  Man öppnar alltså ramen framifrån och lägger en ny bild utanpå de gamla.

 12. spara!!! barnteckningarna!! och inspirera er till att göra ett konstverk av dem

  à la kanadensiskan Michèle (Mimi) Gravel
  http://www.artcollage.ca/#!
  I recycle your children’s drawing and craft items, as they are the starting point in the creation of an original art collage.

  cjk

Kommenteringen är stängd.