Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Livsfarliga Pippi

25 aug , 2012, 09.49 peppe

 

Svt visade Pippi Långstrump från 1969 och jag tyckte att det var dags att presentera den här modiga och självständiga flickan för min son. Det gick inte som planerat. Vidar gillade visserligen Lilla Gubben, men var livrädd för Pippi. Han kastade sig upp i min famn och upprepade ordet farlig  medan han med darrigt finger pekade på den rödhåriga anarkisten i tv-rutan. Nytt försök om några år.

Läs också

4 kommentarer

 1. Therese skriver:

  Vår äldsta började inte se på vare sig Pippi eller Emil förrän han var 4 eller 5. Han tyckte Emils pappa var läskig som gormade och skrek och blev bestört över vad Pippi gjorde och tyckte inte det var roligt att titta på. Byggare Bob var däremot en favorit under flera år :)

 2. Micke skriver:

  He, he!
  Han är klok, den lille Vidar.
  Jag minns att jag som liten hade en mycket skeptisk inställning till fröken Långstrump.

 3. peppe skriver:

  Therese: Emil är också livsfarlig, eller som du säger Emils pappa. Vi försökte introducera honom också för Vidar, mend et blev helt enkelt för brutalt.

 4. peppe skriver:

  Micke: du och Vidar har tydligen samma smak i kvinnor :)

Kommenteringen är stängd.