Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Framgång = stryk

23 Nov , 2012, 15.00 peppe

 

En vän till mig har en ganska stor blogg på finska. Hon berättade att det ibland smyger in elaka kommentarer i kommentarsfältet, men att hon inte brukar bry sig så mycket om dem. På sistone har det gått ganska bra för henne i karriären och hon lade märke till att mängden fula kommentarer korrelerar med hennes framgång. Ju bättre det går, desto elakare är folk. En anonym person lämnade häromdagen en länk till en diskussion på Vauva punkt fi. Där pågår tydligen en diskussion om min vän och hennes utseende och relationer. Inte i särskilt positiva ordalag.

Själv skulle det aldrig falla mig in att läsa det som skrivs på familjeforum. Varken på svenska Familjeliv eller de finska motsvarigheterna (förutom mammapappa där folk vanligtvis verkar vara snälla). Vad är det som triggar föräldrar (jag utgår från att det är mest föräldrar som hänger på samlingsplatser där man diskuterar familj och barn) att vara så elaka och oresonliga? Borde inte människor som dagligen tar hand om barn vara milda och snälla?

Läs också

6 kommentarer

 1. Helena skriver:

  Jag tror absolut att det är Jantelagen som spökar i dethär fallet. Av din blogg framgår inte om din kompis har barn, men om hon har det tror jag att de som är elaka mot henne- eventuellt omedvetet-tycker att hon är en ”dålig” mamma om hon inte satsar 170% på sina barn. Att man kan göra det hela anonymt underlättar också för den som vill spy galla över dem som väljer ”fel”. Många av dagens föräldrar är osäkra på sin roll och i de diskussioner jag tagit del av handlar det mycket ofta om hur man skall få arbets- och familjelivet att gå ihop. Om jag förstått dig rätt verkar din kompis ha hittat ett sätt som för henne känns bra , så hon passar antagligen inte in i mönstret

 2. peppe skriver:

  Helena: hon har barn och du analyserar situationen helt rätt. Undrar varför det råder en så stor osäkerhet bland föräldrar. Minsta lilla avvikande från normen gör att man får vara beredd på att ta en hel del skit.

 3. Putte skriver:

  Man skall inte bry sig om vad andra tycker eller tänker om en själv! I vår familj bloggar ingen, ingen är i ansiktsboken och ingen twittar. Vi lever lyckligt omedvetna om vad andra tänker om oss :-)

  Varför bloggar man överhuvudtaget? Är det inte ett sätt, att frivilligt offentliggöra sitt privatliv???

 4. mamma i triss skriver:

  Jepp Putte, du sade det; ni vet inte vad andra tänker om er..För faktum är ju att det alltid finns den eller de som tänker ngt negativt om en:( Jag eller min man är inte heller med i FB el dyl och vi mår nog bäst såhär..

 5. peppe skriver:

  Putte: vad roligt för er! Ha en riktigt fin decembermånad.

 6. peppe skriver:

  Mamma i triss: så sant! Man behöver absolut inte göra som alla andra. trivs man bättre utanför Facebook och bloggar ska man håla sig borta.

Kommenteringen är stängd.