Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Filmtipset

2 jan , 2013, 09.54 peppe

 

Magnus och jag skulle naturligtvis ha varit precis lika lyckliga över att ha fått en dotter som en son, men ibland kan jag känna en lättnad över att Vidar inte i samma mån som unga kvinnor behöver fundera på sin kropp och sitt utseende (å andra sidan verkar inte unga män i Finland heller må så bra, men det ska jag blogga om en annan dag). Härom dagen snubblade jag över dokumentären Miss Representation som handlar om kvinnor underrepresentation i politik och företagsvärlden i USA och om hur enormt ensidiga budskap om hur en kvinna ska se ut som varje sekund pumpas ut i reklam och media. Tänk alla timmar och alla pengar som kvinnor spenderar på att fundera på om de är tjocka eller tillräckligt snygga och hur den tiden och de pengarna kunde användas på mycket mer kreativa och lukrativa ämnen. Bland annat Condoleezza Rice, Nancy Pelosi och nyhetsankaret Katie Couric blir intervjuade i dokumentären. Stundvis är den väldigt amerikansk, men det är samtidigt väldigt intressant att lära sig om jämställdhet i USA.

Annan läsvärt: Nina Åkestam som bloggar på Resumé skriver om unga modelltjejers vardag.

Läs också

Kommenteringen är stängd.