Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Att flyga med småbarn

13 jan , 2013, 16.19 peppe

 

Någon frågade mig om mina bästa tips för långflyg med småbarn.

Jag hörde om familjen som delade ut små paket med godis och öronproppar åt sina bänkgrannar på flyget för en långresa. De hade också skrivit en liten lapp med ursäkt i förväg, ifall barnet skulle  vara på uselt humör och störa de andra passagerarna. Det har vi ännu aldrig gjort.

Vi har rest en hel del med Vid. Ibland har det gått enkelt, andra gånger har han varit rastlös och gnällig. Men såna är barn ibland (och vuxna också för den delen). Vanligtvis brukar vi låta Vidar springa och leka av sig redan på flygplatsen och försöka. Vi försöker också undvika långa dagstupplurer. Inför resan har vi samlat på oss några nya spel på pekplattan, nya leksaker och böcker. Den här resan visade sig ett block med klistermärken vara en succé. Vid pysslade med den hur länge som helst. Vi plockar för övrigt fram grejerna under hela resans gång och försöker se till att ha en bra leksak up our sleeve under de sista timmarna.

Ni då, vilka är era bästa flyga med småbarn-tips?

Och PS läser naturligtvis era kommentarer, men nätet är så uselt här att jag inte riktigt får till det att svara.

 

Läs också

3 kommentarer

 1. Sisa skriver:

  Bästa tips…det är väl ungefär det du kommit fram till.
  Våra barn har varsin ryggsäck fullproppad med böcker, puzzel, spel, pyssel och tupperware-burkar fyllda med äppel- apelsin- bananbitar och russin samt vattenflaskor (tomma igenom säkerhetskontrollen men fyllda när vi går ombord).
  Dessutom har vi haft med iPad’en fylld med barnfilmer och olika barn-appar.
  Åsså låter man dem springa springa springa i vänthallen och absolut inget ätligt med socker i sista timmarna innan avfärd utan rejäl mat i magen innan man går ombord.

  Plocka bort varma kläder och använda filtar om det blir kyligt.

  Plus massor av tålamod utifall att…fast det har inte behövts. Barnen är tillräckligt vanan resenärer för att förstå att det är tystnad plus lugn och ro som gäller.
  När de var yngre sov de oftast mer eller mindre hela vägen till eller från resmålet.

 2. Pia Ingström skriver:

  Gör ditt bästa, säg tack och förlåt till omgivningen om det finns orsak. Det räcker – blotta existensen av barnet och att det beter sig som ett barn är inget att be om ursäkt för. Barn får finnas. Ibland gastar de. En flygresa är inte en konstupplevelse där man har rätt att få njuta ifred. Folk får finna sig och ibland är det struligt. De som inte tål barnljud kan stanna hemma. Man kan i stället satsa på att eliminera verkligt farliga saker på flyg – fyllon som härjar, folk som är starkt parfymerade och gör andra sjuka. Sign. Härdad tant

 3. Kenneth skriver:

  Bra poänger!!Min fru e helt otrolig när vi reser längre bort me våra två små!Hela tiden dyker det upp små pysselgrejor å paket, vilket uppskattas av kidsen! Om du själv som förälder engagerar dej i pysslet så blir det än roligare ( å lugnare)! Läsplatta e som sagt guds gåva ti oss resande småbarnsföräldrar ( har även skaffat ett extra batteri som kan kopplas till den el mobilen!)

  Ifall våra kids sen e lite ”omöjliga” under en period så struntar vi bokstavligen i vad andra tycker – alla har vi varit barn någon gång!! Int vet jag nu heller om de e allt för kul att sitta nära någon som inmundigat GTn under hela resan heller…..

Kommenteringen är stängd.