Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Finsmakaren

18 feb , 2013, 08.49 peppe

 

Länge trodde vi att Vidar inte gillade frukost. Vi försökte locka honom med gröt med sylt, frukter, ostsmörgåsar, yoghurt med müsli och allt vi kunde hitta på. Sedan gick det upp för oss att han bara är en långsam frukostätare. Det är inte själva morgonmålet, det är tiden. Om han får 45 minuter på sig äter han det mesta. Där ser man.

Läs också

6 kommentarer

 1. Kurt skriver:

  Grundproblemet brukar ju vara att många har svårt att äta direkt när de vaknat på morgonen. Men det löses ju enkelt genom att bara gå upp 2 timmar tidigare.

 2. ekost skriver:

  Och han ska klara sig i det finska samhället med 20-minuters matraster… Känner till problematiken eftersom jag bor i ett ”siesta-land” och är mor till en långsam ätare. Dvs här går det ju bra med 2-timmars matraster, men jag har svårt att föreställa mig hur mitt barn skulle klara sig i Finland…

 3. peppe skriver:

  Kurt: hehe, måste man så måste man. Min syster avskyr att äta tidigt på morgonen så jag har förståelse för min sons funderingar.

 4. peppe skriver:

  Ekost: åh, långa luncher måste vara bra för folksjälen. Stanna där ni är :)

 5. Minnie skriver:

  Vår 1,5 åring äter mycket och länge. Först fixar jag mjölk och gröt till henne och EFTER att hon avslutat sitt morgonmål börjar jag laga eget. Hon älskar gröt (vilket jag inte gör) men om hon får se mina smörgåsar så äter hon inte gröten. Medan jag äter får hon samma som jag äter om hon så vill; t.ex. bröd, ost, kalkon, tomat, gurka, té och bär. Vår gemensamma matstund kan ta en timme.
  Hur gör ni som för barnet till dagis?

 6. peppe skriver:

  Minnie: Aha! Vi försöker göra som ni och börja laga mat åt Vidar. Vill han sedan hellre äta min smörgås får han den efter några skedar gröt. Vi är ganska avlappnade på morgonen eftersom dagis ligger nära och vi har flexibla jobb.

Kommenteringen är stängd.