Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Bebisintresse

7 apr , 2010, 14.15 peppe

 

När kolleger i egenskap av nyblivna föräldrar gör ett kort gästspel på arbetsplatsen med sin avkomma brukar jag plikskyldigast kolla ner i barnvagnen, konstatera fin bebis! för att sedan återgå till att tala med de vuxna. Jag har till och med lovat mej själv att aldrig besvära folk som verkligen jobbar genom att ta med barnet på turné.

Till min stora förvåning BER folk om att jag ska skuffa med mej min son när jag går på möten under moderskapsledigheten. Gör de detta för att vara artiga eller för att de verkligen vill gulla med spädisen? Och om det är så att det senare alternativet gäller, innebär det då att jag är en kallhjärtat och obehaglig människa, eller kanske bara lite dum i huvudet, som inte ser det fantastiska i andras nyfödingar utan istället hellre talar med deras föräldrar?

EDIT: nu ångrar jag lite min bekännelse och börjar själv luta mot att jag är en smått obehaglig varelse, men i den här bloggen censurerar vi inte.

Läs också

2 kommentarer

  1. Cilla skriver:

    Usch vad jag känner igen mig. Och då tycker jag ändå att jag alltid gillat barn ”normalmycket”. Det vill säga gulliga att titta på och kommentera så länge de inte tjuter. Men just på jobbet…där har det av nån anledning aldrig känts hundra ok.

  2. Maggan skriver:

    Jag kan medge att jag känner likadant… eg. har jag aldrig varit speciellt fascinerad av småbarn. De är faktiskt inte speciellt intressanta, gulliga o söta i mina ögon, men detta kommer ju givetvis att ändra sen när jag har egna ;) Jag får mer i utbyte av att snacka med föräldrarna. Skönt att du skriver om såndant här. Jag ha kännt mig lite onormal på grund av mitt bristande intresse för andras barn… :P

Kommenteringen är stängd.