Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Bärselen

22 apr , 2010, 13.34 peppe

 

Ett litet steg för mänskligheten, ett enormt kliv för mej. Imorse vågade jag mej för första gången ut med Vidar i BabyBjörnen. Det var ofantligt spännande. Jag var beredd på att selen när som helst kunde upplösas i bitar och det lilla kärleksbarnet krossas mot gatan. Turligt nog verkar BabyBjörnen vara av god kvalitet och Vidar överlevde promenaden till Kaffecentralen.

Värsta solskenshistorien.

Läs också

3 kommentarer

  1. S. skriver:

    Så bra att ni kommit igång med bärandet! Det är oerhört praktiskt. Nu vet jag inte hur vältränad du är, men jag förutspår att du kommer att få ont i ryggen av er bärsele då Vidar blir tyngre, alternativt att du inte orkar bära honom så länge du vill. Vill du fortsätta bära längre än vad du pallar med den selen så byt till en ergonomisk, t.ex. en Ergo, Manduca eller Patapum. Då är det en enkel match att bära tio-femton kilo barn, antingen på magen eller på ryggen.

  2. peppe skriver:

    Tack för tipset! Enligt BabyBjörn ska den här nya varianten vara ergonomisk, men vem vet… Återkommer då barnet blir lite tyngre.

  3. Mimi skriver:

    Har tyvärr hört av många att Babybjörnarna och liknande varken är ergonomiska för babyn eller för den vuxna som bär barnet. Ryggraden pressas ihop och man tvingas använda musklerna på felaktigt sätt etc. Skulle också rekommendera ergonomiska sälar eller bärsjal. I bärsjalarna kan man dessutom bära babyn i en massa olika ställningar (t.ex. om barnet sover, ammar).

Kommenteringen är stängd.