Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Barer och barn

23 apr , 2010, 18.54 peppe

 

Magnus, Petski och jag tog ett (ja, bara ett) glas fredagsvittvin på Mbars uteservering och jag kände mej omedelbart som alkismamman som super bort familjens pengar, kissar på sig och glömmer att mata sitt barn. Alla vet ju att det är strängt förbjudet och rent av omoraliskt att med sitt barn till ett etablissemang där det säljs alkoholhaltiga drycker. Medan jag våndades över min dåliga prestation som mor konstaterade Petski att problemet med barn och barer eventuellt inte är glaset med vittvin, utan människor som inte kan hantera alkohol utan dricker sig äckligt berusade. Om folk kunde hantera spriten så kunde man kanske ta med sin sin unge oftare.

Nu menar jag inte att man ska släpa med sig sin spädis på nattklubb, men kanske, kanske det är okej att ta ett glas vittvin en fredag eftermiddag. Eller vad säger ni, råder det nolltolerans hos er?

Mannen på bilden kände sig inte alls som en dålig far trots att han också drack ett glas vin.

Läs också

12 kommentarer

 1. Naja Navigerar skriver:

  Har inte själv barn men hoppas hoppas att så få som möjligt kommer att titta snett på mig den dagen jag är på en stillsam AW (ok, kanske istället OTF=Outside The Flat) med mina möjligtvis kommande barn. Huvudsaken är väl att det inte blir lag på barnvagnplats och blöjbord på wc, då ryter nog både interiörarkitekterna och barägarna till.

 2. Nora skriver:

  Jag tycker det är helt okej. Nog har något gått fel i vårt spritnaziland om en sån enkel sak som att drick ett glas vin på en uteservering ska anses omoraliskt eller rent av olagligt.

 3. Michaela skriver:

  Jag har länge planerat att skriva ett inlägg om min syn på dethär men har aldrig hunnit. Nåja.
  Min syn på alkohol och småbarn är den att ena föräldern alltid ska vara nykter ifall det händer något. 1-2 glas vin är dock ok, men helst då barnet ren sover. Efter att inte druckit på länge blir jag lätt glad och munter av alkohol och tror att barnet känner av att man är lite annorlunda och kan bli otryggt. Att gå på cafe en fredagseftermiddag och ta ett glas vin är nog ok för mig, men att gå till ett sånt ställe där endast alkohol säljs är nog på gränsen.
  Problemet i vårt land är nog bara att det finns så många som inte klarar av spriten, tänk nu på alla nyheter om barn som i kylan halvnakna springer och söker sina föräldrar. Därför sku jag nog säkert döma (i hemlighet i huvet) nån som sitter på en uteservering med sitt spädbarn, för jag sku nog tro det värsta.

 4. mama" neppe" skriver:

  michaela har en point. men sen tycker jag ( som inte dicker alkohol av egen fri vilja ) att finnarna e så hysse o noga me allt.. tänk på de latinska o afrikansa länderna där kan man minsann sitta på en öl eller två med barn som ren e t.o.m i lekåldern .. åtminstone i östafrika e de inget konstigt med att ha barn med på fester eller dylikt.. men dock instämmer jag i vad michaela skerv om att föräldrarna inte får supa röven av sej utan man ska dricka en eller två ifall man har barn med sej. barnen ska känna sej ( och vara) trygga i sin omgvning och med sina föräldrar! så peppe nej , du är inte dålig morsa fast du ricker lite vitt med vidde i famnen( du ammar ju inte så, ifall du ammade vorde det en annan sak) : )

 5. Anna skriver:

  Att sitta på ”krog” o dricka i sällskap av sitt barn, ålder <18 ish, nej. Men nu nalkas det sommar och grönskan gror, hur skönt är det inte att sitta just på en öl eller ett glas vitt på en terass/uteservering. Nemas problemas enligt mej.
  Jag kommer själv antagligen att ta med min 3-åriga son i sommar till ett och annat ställe där jag njuter av EN alkoholhaltig dryck och där han får mumsa i sig en glass, eller två ;)
  Folk får tro vad dom vill så länge man själv vet vad man håller på med.

 6. Maria skriver:

  Mama Neppe; faktiskt så spelar det ju ingen roll om man ammar och dricker ett glas vin heller :-) Och peppe pumpar ju (delvis) ut, och ur alkoholsynvinkel är det ju detsamma som att amma.

 7. peppe skriver:

  Naja: tycker som du, en stillsam drink på ett trevligt ställe kan inte ge barnet men för livet.

 8. peppe skriver:

  Nora: men det är ju just det. Att alkohol i vårt land automatiskt förknippas med fylla och dåligt uppförande och bristande kontroll. Före Vidde kom drack jag mej inte full, jag tycker helt enkelt inte om att vara berusad. Däremot tycker jag att det är sjukt gott med ett glas vin.

 9. peppe skriver:

  Michaela: du har så rätt. Har man barb med sig ska föräldrarna vara nyktra. Det är obehagligt för barnen att se personlighetsförändingar hos mamma och pappa och känna att de luktar alkohol. Däremot tycker jag inte att det är fel att ta ett glas vin och ha med sitt barn. Det är -åtminstone för mej- en del av livet. Inte fylla, men nog ett glas gott vin.

 10. peppe skriver:

  Neppes mamma: jag brukar också referera till Latinamerika där man har barnen med sig överallt. Folk dricker vin, men inte så mycket att blir fulla och inte kan kontrollera sig själva.

 11. peppe skriver:

  Anna: exakt, man måste lita på sitt eget omdöme. Kanske vi ses på en glass/vinterass i sommar!

 12. peppe skriver:

  Maria: så sant, Vidar får nog i sig min bröstmjölk (och ersättning) trots att jag inte ammar.

Kommenteringen är stängd.