Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Att stanna hemma med barnet

2 maj , 2010, 19.56 peppe

 

Under helgens festligheter diskuterades föräldraledighet och jag fick höra hur fantastiskt det var att Magnus ville stanna hemma från jobbet för att vara med Vidar. Samma person konstaterade att jag tids nog kommer att ändra mej och ta ut hela föräldraledigheten själv*.

Nu undrar jag, finns det verkligen pappor som inte VILL hänga med sina barn?

*som om det bara var mitt beslut.

Läs också

2 kommentarer

  1. Minna skriver:

    Frågan är väl om det finns pappor som inte vill ta ansvar för hängandet med barnet, dvs stanna hemma från jobbet och ta paus i karriären samt göra sig till en kuf på arbetsplatsen (”Tänker han ta mammaledigt, haha!? Flera månader, jiisus!”) för att hänga med sitt barn. Då är svaret säkert oftare ja.

  2. peppe skriver:

    Sant. Men obehagligt att det faktiskt ännu är så här i Finland som låtsas vara så jämställt.

Kommenteringen är stängd.