Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Myter om barn

18 maj , 2010, 16.59 peppe

 

Härom dagen satt jag i Koffparken med några polare och Vidde då en i sällskapet frågade om vår son bajsat sjukt mycket omedelbart efter förlossningen. Jag tyckte att det var en lite konstig fråga så jag bad polaren utveckla sitt resonemang. Han förklarade då att han hört att barn i magen samlar på sig nio månader av bajs som de sedan kackar ut genast efter att ha blivit förlösta.

”Och det är en sjuhelvetes massa kacka!” tillade han.

Vad har ni hört för myter om graviditet och/eller spädbarn?

Läs också

8 kommentarer

 1. Ing-Mari skriver:

  Min son fôddes med rumpan fôre och hade inte ens hunnit draga huvudet med sig ut, innan han kackade och kissade, till läkarnas, barnsmorskornas och pappas stora fôrtjusning.

  Vill gärna vara annonym, använd bara fôrnamnet tack

 2. M skriver:

  tänkte just säga att det inte är en myt det där med kakka direkt vid ankomst, svart o smetig var den huhuuuu… det stämmer precis att den samlas upp under senare delen av fosterstadiet.
  för min del var illamånde under graviditeten lyckligtvis 100% myt o vet flera andra men samma erfarenhet.

 3. peppe skriver:

  det är alltså jag som inte vet någonting… Vidde bajsade bara lite, lite, lite.

  Ing-Mar: du kan själv välja din signatur på dina kommentarer (tog bort efternamnet). tack för kommentaren!

 4. Emma skriver:

  Din polare har nog rätt (tyvärr). Båda mina barn har bajsat helt sinnesjuka mängder dagen after förlossningen. Svart som tjära och omöjligt att torka bort. Sinnessjuka mängder I tell you!

 5. peppe skriver:

  Emma: sinnesjuka mängder! hahaha!

 6. Johanna skriver:

  Ok, jag har inga egna barn men nog låter det ju som världens ”urban legend”. Men herregud, allt e ju möjligt, inte har ju det lilla livet haft nån möjlighet att göra av med överlopps kakka:)

 7. peppe skriver:

  Skönt att höra att jag inte är ensam om att inte ha koll på vad som är sanning och vad som går under ”urban legends”. Jag trodde för övrigt att ungen kackar i fostervattnet.

 8. K skriver:

  Här kan man läsa sanningen om foster, kiss o bajs: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/bajsar-fostret-i-magen_823469.svd

Kommenteringen är stängd.