Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Fördomar jag haft

29 jun , 2010, 17.27 peppe

 

Ärligt talat trodde jag att jag mycket oftare skulle få höra ”Var har du babyn? Barnvaktar Magnus?” än vad verkligheten visat. Antingen är folk mycket mer jämställda än vad jag trott eller så har jag bara gett en så hård bild av mej själv som jämställdhetsfanatiker att ingen vågar fråga nåt som kunde uppfattas ojämställt.

Läs också

6 kommentarer

 1. tanja skriver:

  Jag läste i nån föräldertidning om i vilket skede var och en använt sig första gången av barnvakt. Då hade en kvinna skrivit att hennes barn var vid barnvakten första gången när hon var vid eftergranskningen, då vad den pappan till barnet som fungerade som barnvakt…
  Jag tänkte bara i vilken värld vi egentligen lever i om tiden pappan spenderar med barnet kallas för barnvaktande?!

 2. Erika skriver:

  Min man brukar också fråga om jag tycker det är roligt när han hjälper mig att natta barnen. Ingen kommentar…

 3. peppe skriver:

  Tanja: visst är det sjukt att man kan barnvakta sitt eget barn.

 4. peppe skriver:

  Eika: på skoj?

 5. tillsvidare barnlös skriver:

  What? Nå inte skall man väl egentligen vara overraskad. Såg just en snutt av Dr Phil (amerikansk talk TV show). ”She is a mother and actor” Det pekas alltid ut att moderskap är en form av yrke. Inget fel med det MEN man poängterar aldrig att fadersrollen skulle vara ett yrke… Pappan är liksom inte viktig. Han har en papparoll, ja men mamman är THE mother. Får mig att må illa. Hoppas min blivande man och kommande far ALDRIG nånsin frågar om jag behöver hjälp eller hävdar att han ”hjälper till” i hemmet. Nej det skall inte finnas nåt ”hjälpa till”. För båda dera gör sitt, sin del. Man hjälps åt att utföra dagens sysslor, men man ”hjälper inte till” då mamma (el pappa) utför dagens sysslor. Jämställdhetsfanatiker?

 6. peppe skriver:

  Tillsvidare barnlös: håller helt med dej, båda föräldrarna är precis lika viktiga.

Kommenteringen är stängd.