Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Stockholm med och utan bebé

16 aug , 2010, 13.22 peppe

 

Nu är jag ingen infödd stockholmare, men min man är det (eller i hans fall är det viktigt att man säger Södermalm istället för bara Stockholm) och det har gjort att jag relativt ofta besökt den kungliga huvudstaden. Här kommer några av mina sensommarfavoriter:

Tar ni Siljafärjan över rekommenderar jag skaldjurfatet på Happy Lobster (det på Serenade är bättre än på Symphony), på vägen tillbaka var skaldjursrestaurangen omöjlig att få bord på så vi testade en linguinipasta på restaurangen Bon Vivant. Den visade sig vara så god att Magnus beställde in en extra portion.

I Stockholm brukar vi traditionell bruncha på Elverket på Östermalm, god mat (bland annat våfflor man själv kan steka) och barnvänligt. Jag gillar också String på Södermalm och Mosebackes bakisjazzbrunch.

Eftersom jag fyllde år under vår Stockholmsvistelse tog Magnus mig på middag till Le Bar Rouge i Gamla Stan. Vi avslutade kvällen med att skåla i champagne högst uppe i Skatteskrapan med utsikt över hela Stockholm. Mycket trevligt, men inget för ett spädbarn.

Jag hann också testa Orangeriet på Kungsholmen och Boulebar (brunch och boulespel eller bara en öl på uteserveringen) i samma stadsdel.

Läs också

2 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Kan rekomendera citykonditoriet, väldigt fint och trevlig atmosfär. Mycket plats för barnvagnar och små knoddar att springa runt. Maten är inte fantastiskt men det har man överseende med.

  2. peppe skriver:

    Tack! Ska testa det under nästa Stockholmsbesök.

Kommenteringen är stängd.