Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Träningen

23 sep , 2010, 15.09 peppe

 

Före vi fick Vidar sprang jag mycket. Jag joggade ett varv runt Brunnsparken minst fem gånger i veckan och gjorde dessutom massvis med situps. Ibland gick jag på joga, men att befinnas mig på en viss plats vid en viss tidpunkt har aldrig riktigt fungerat för mig. Det gör mig stressad att ha ytterligare en programpunkt i kalenderan.

För några år sedan sålde Wii Fit in sig hos folk som mig. Folk som helst tränar ensamma och gärna inom hemmets fyra väggar. Jag tröttnade ganska fort på Wiin (den var så sträng mot mig och jag hade fort testat alla grenar) och koncentrerade mig på Guitar Hero istället, som visserligen var roligt, men inte brände så många kalorier.

Idag gick jag på ett presstillfälle där EA Active 2 presenterades. Samma tanke som Wii Fit, men mycket mer avancerad. Dessutom praktiskt om man hänger med en baby. Actoive 2 räknar puls, kaloriförbränning, gör upp träningsprogram och har en massa roliga grenar. Borde jag slå till eller kommer jag att tröttna på några veckor?

Hur/när tränar ni som har barn?

, ,

Läs också

14 kommentarer

 1. Mia skriver:

  Länk 2ggr i veckan. Hemma i vardagsrummet 2-3 ggr i veckan, MEN det slutar oftast med att jag är en levande klätterställning för barnen. Vad har active för grenar? Är det typ aerobic eller?

 2. Michaela skriver:

  Träning vad är det?! Har varit på några länkar men den ivern for med sommarvärmen. Så det är nu spring efter pojken, bärande, kasta upp i luften och sånt. Synd. Jag gillar ledd motion i grupp men här nära finns inget billigt… Och nu är jag lat igen.

 3. peppe skriver:

  Mia: där fanns allt! Todo. Allt från streching till skateboard, basket, forboll, mountainbiek, boxning. Allt man kan föreställa sig.

 4. peppe skriver:

  Michaela: men bjussar inte Arcada på nåt billigt och bra? Jag imponeras av folk som orkar gå på ledda aktiviteter.

 5. Nina skriver:

  Då jag var föräldraledig var min motion den motion jag fick med vagnen varje dag. Nu har jag efter att ingått en ”pakt” med en kompis att jogga 2ggr/veckan alternativt två långpromenader + en jogg. Helst vill jag inte jogga i mörker, regn eller morgnar, så ibland kan det vara lite trixigt att få ihop det. Men det går!

 6. peppe skriver:

  Jag gillar att jogga och som sagt helst ensam. Jag skullr gärna springa varje dag, men det känns inte okej att stiga upp klockan fem medan de andra sover och när Magnus kommer hem från jobbet vill jag hänga med honom. Därför koncentreras mina joggningsstunder till lördag och söndag.

 7. Hannah skriver:

  Nu i höst har jag bokat en flicka som kommer varje torsdagkväll och sköter barnen, och jag far på aerobic och djuptöjning. Så skönt. Och nödvändigt. Annars har jag rätt fysiskt arbete, så jag tränar varje dag egentligen. Och när jag är riktigt ilsken och ett nervvrak brukar jag försöka springa bort det på sena kvällslänkar. Och det hjälper oftast.

 8. peppe skriver:

  Låter smart, jag borde kanske göra samma sak: skaffa barnvakt en morgon/kväll i veckan och gå på joga eller motsvarande.

 9. Therese skriver:

  Jag försöker träna 2 gånger per vecka, endera ledd aktivitet eller springa en stund. Vi är ett gäng mammor som ska springa tjejmilen i stockholm nästa år och för mig är det roligare mera sporrrande att ha ett mål att sträva till. Funkar bättre med ledd aktivitet för mig, annars blir det lätt soffan…

 10. peppe skriver:

  Bra idé med att peppa varandra i form av att ha ett träningsmål!

 11. Michaela skriver:

  Arcada har nästan ingen ledd aktivitet, yliopistoliikunta har jättebra men för Arcada studerand är det helt sjukt dyrt för det stöds inte alls av den studentkåren. Men när jag ännu var på Hanken gick jag där och det kosta typ 70 euro för halvt år. Det var helt sjukt bra! Och utrymmen så fina.

 12. Magnus Nyberg skriver:

  Innan vi fick Vidar. Inte ”före”. Vh.

 13. peppe skriver:

  Michaela: äsch, men kanske Arbis har nåt förmånligt alternativ?

 14. peppe skriver:

  Magnus: tusen tack!!!!

Kommenteringen är stängd.