Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Bokrekommendationen: Svante med tårna

4 okt , 2010, 13.54 peppe

 

Vidar sover bra, det har han alltid gjort. Sedan han var två månader har han sovit hela nätter och när det är dags för en tupplur på dagen är det bara att lägg honom i sängen och säga godnatt. Det är mer för min egen skull som jag läser godnattböcker. Idag hittade jag Svante med tårna i bokhyllan. Boken handlar om Svantes liv med stora fötter (hög igenkänningsfaktor för mig med minst 40 i skostorlek). Det jag kanske gillar mest är att boken går i rim, jag gillar att läsa högt i rim. Dessutom finns det en Myspacesida för Svante med tårna-sången. Mycket roligt och modernt.

På tal om sömn och barn läser jag Micaelas blogg om lyckad sömnskola. Har ni kört nåt slags motsvarande och hur har det gått?

Läs också

6 kommentarer

 1. Therese skriver:

  min 5-månaders kille vaknar varannan timme nätterna igenom. Hans storebror gjorde precis likadant, vi försökte med 5-minuters metoden ett tag men jag grät lika mycket som han. Anna Wahlgrens metod tycker jag verkar helt knasig. Köpte boken ”Somna utan gråt” av Elisabeth Pantley och efter ett tag (3 månader) så sov han som en dröm vid 10 månaders ålder. Lillebror verkar göra detsamma men vi är bättre rustade mentalt denna gång och kör varannan natt. Kan tillägga att när storebror började sova bra vid 10 månader har vi inte haft problem med sömnen överhuvudtaget.

 2. Sara skriver:

  Provade 5-minutersmetoden. Första kvällen skrek han i 1 timme innan han somnade. Andra kvällen tog det 1,5 h och han somnade sittandes i en säng som var helt blöt av hans tårar. Jag kände mig hemsk som utsatte honom och mig själv för detta och bestämde mig för att fortsätta amma honom till sömns ett tag till. Nu är han ett år och kan fortfarande inte somna själv och vaknar fortfarande på natten men han somnar lättare och vaknar mindre ofta.

 3. peppe skriver:

  Therese: det måste kännas hemskt i ens mamma/pappahjärta då barnet bara gråter och man måste vara hård och låta det vara. Hu. Men roligt att det läste sig för båda killarna! Vettigt att köra varannan natt, det är inte bra för parförhållande då den ena inte sovit på flera år..

 4. peppe skriver:

  Sara: hur mår du själv? är du helt slutkörd eller känns det okej att du måste hjälpa honom att somna? Jag menar, om du inte lider nämnvärt av det så är det ju ingenting att ta problem för.

 5. Katarina skriver:

  Vi körde med 5-minuters metoden med vår dotter. Började när hon var ca 10 månader och det funkade super. Första kvällen tog det ungefär en kvart att få henne att somna och redan andra kvällen somnade hon utan tårar direkt när vi lagt henne i sängen och sade godnatt. Fortfarande idag vid 5 års ålder funkar det alldeles utmärkt med ett godnatt. Dock brukar det bli en bok innan dess :).

 6. peppe skriver:

  Katarina: fantastiskt! det verkar fungera för många. vidar har som tur alltid sovit väldigt bra, aldrig någonsin gråtit när vi lagt honom. jag brukar ändå alltid läsa lite för honom, kanske mest för att jag tycker att det är mysigt och vill att han ska lära sig att uppskatta böcker.

Kommenteringen är stängd.