Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Familjecentret

17 apr , 2011, 10.40 peppe

 

Vi besökte rådgivningen för Vidars ettårskontroll. Vår son visade sig vara ett friskt och normalt barn. En kort stund av dramatisk uppstod då hälsovårdaren vaccinerade honom i låret och det sprutpulserade ut blod en liten stund. Samtliga närvarande var lite chockade. Sedan fick vi en massa broschyrer om öppna förskolan och familjecentret. Är vi de enda föräldrarna som inte är intresserade av att hänga på dylika platser?

Läs också

12 kommentarer

 1. Eva skriver:

  Ju mer tid man tillbringar bort från hemmet – desto mindre blir det att städa ;) Nej skämt åsido. Vi hänger där ibland. Omväxling förgyller liksom. Fast våra två leker ändå mest tillsammans där ändå.

 2. Therese skriver:

  med nr 1 var jag inte till någon aktivitet, förutom babysång en gång per vecka. nu med nr 2 är jag på ”öppna förskolan” 2-3 fm per vecka. tycker att det är lättare att vara med andra barn när han redan sen lite är van med mera action på dagarna =)

 3. peppe skriver:

  Hahaha! Drömde förresten att vi drack kaffe (gott, inte kakka), det var hemskt trevligt.

 4. peppe skriver:

  låter vettigt.

 5. Linda / Snigeln skriver:

  Vad är öppna förskolan för nåt? Aldrig hört ens. Andra sorters familjecaféer (som jag då antar att det är fråga om, smart som jag är) besöker vi nu och då. Jag har märkt att de är suveräna i pysseltider – du vet, farsdag, jul, påsk osv, om man själv saknar ambition och material hemma. De brukar fixa fram sånt och dessutom bjuda på kaffe.

 6. peppe skriver:

  Aaah! Nu börjar jag förstå. Vår rådgivningstant talade om öppna förskolan. Själv har jag inte så bra koll på benämningarna.

 7. Linda / Snigeln skriver:

  Nej inte jag heller. Men nu när jag googlade så verkar ju öppna förskolan vara ett pop koncept i Sverige, men på avoin esikoulu kommer ju nog inget. Men det var nu ett sidospår för spändmössor, sorry!

 8. Therese skriver:

  där jag bor är det Rädda barnen som håller i öppna förskolan. vet inte om det är så på andra ställen.

 9. peppe skriver:

  Keine anung, men det känns tryggt på nåt sätt.

 10. peppe skriver:

  Hahaha! Tur att du finns.

 11. Morzan skriver:

  Öppen förskola är en rikssvensk benämning för vårt öppna dagis. I centrumområdet finns det i Smedsparken och här i tölö Edesviken. Tror Linda inte det finns på Drumsö, men där är ju Tallen istället. Helt super för lite äldre barn såsom vår fyraåring som inte är på dagis. T.ex idag har vi lagat påskpynt, lyssnat på me and i-klädförsäljare, lekt inne med andra barn, ätit mellanmål och lekt utomhus, medan jag fått prata med andra mammor. Och på torsdagar är där en sagotant för 4-5-åringar i en halv timme, och då kan jag ta en rask promenad med vagnen runt Sandudd. Men ettåringar kanske inte har så mycket utdelning där.

 12. Tess skriver:

  Jag gillar det inte..främst pga att jag hatar att passa tider och fattar inte vad små bebisar har för utdelning av det. Det är nog för min egen skull jag skulle fara isåfall men näe..umgås helst med bekanta som har småbarn då i hemmets lugna vrå.

Kommenteringen är stängd.