Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Barnvänligt i Stockholm

19 jun , 2011, 18.47 peppe

 

Christina frågade om bra tips om man ska resa till Stockholm med småbarn. Basse tipsade om Stora Blecktornsparken (Katarina Bangata 80) och lekparken vid Nytorget på Söder. Vad mer kan vi rekommendera?

Läs också

11 kommentarer

 1. Sonja D skriver:

  Junibacken, alltid junibacken!

 2. Mia skriver:

  Om man har tid att ta sig en bit bort från city är Mulle Mecks lekpark i Järvastaden definitivt värt ett besök! En kreativ, underfundig skrotlekpark, rolig för vuxna också… Gratis dessutom.

 3. Anna skriver:

  I Humlegården finns en stor lekpark och Vasaparken är fin. (Restauranger och kaféer nära, ofta fika i parken också). Junibacken är bäst och även jag som har obehag för hoploppar och liknande barnlandior tycker faktiskt Junibacken är väldigt högklassig och bra. Alla museer med självaktning har avdelningar för barn: musikmuseet (Östermalm), Nordiska museet (Djurgården), stadsmuseet (Slussen), spårvagnsmuseet (Söder) bland annat. Rum för barn i Kulturhuset är ett härligt ställe, barnbibliotek med plats för lek, anpassat för barn i olika åldrar. Överlag är Stockholm nog oerhört barnvänligt. Och fint.

 4. Anna skriver:

  Förlåt, fattade nu att främst Söder som var aktuellt…

 5. peppe skriver:

  Anna: Nej, nej! Jag tror att hela Stockholm funkar för Christina. Tack för superbra tips!

 6. Mari skriver:

  I dagens Metro (Stockholm) läste jag en artikel om ett nytt barnvänligt café som heter Glada barn, ligger på Erstagatan 17.

 7. Sonja D skriver:

  Lådbilslandet strax utanför Stockholm (om man har bil ca 45 min). Älskar det stället också. Och så Skansken naturligtvis. Nej nu blir jag sugen att åka till Stockholm…

 8. Alexandra skriver:

  http://www.barnistan.se/stockholm/

  har hört om den och den ser ju bra ut.

 9. idalina skriver:

  Nu vet jag inte hur gamla barn tipsen ska vara för, men jag tycker att Wasaskeppet är ett av de finaste museerna som finns och jag minns tydligt när jag besökte det som barn. Det är väldigt pedagogiskt med miniatyrer och grejer man kan gå in i. Men det är nog för barn i skolålder, det är ganska mörkt där :)

 10. Anni skriver:

  Förutom alla ovanstående, en stor lekplats bakom skatteskrapan (på Götgatan på Söder). Ta en kopp kaffe och en bagel från närliggande Bagel Street cafe, gå till lekplatsen, lät barnen leka och njut av maten.

  Nationalmuseum har en ny barnutställning om antikens gudar. Barnen kan leka i utställningen och det finns massor man kan lära dig. Den är dessutom gratis.

  Café Winterviken (googla).

  Senare (?) i sommar öppnas Barnpalatset i gamla Riksarkivet
  http://www.tyrens.se/sv/Artiklar/Nyheter/2011/Gamla-riksarkivet–ett-nytt-kulturcenter-for-barn/

  De har kanske har öppnat redan, det vet jag inte..

 11. Christina Elving skriver:

  TACK så mycket! Oj va rörd jag blev. Dottern är en månad äldre än Vidar men gör ju gärna redan en massa saker. Sorry, jag såg det här först nu. Tack Peppe och alla ni andra :)

Kommenteringen är stängd.