Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Glasflaskan

29 jun , 2011, 15.01 peppe

 

Jag vet att jag skrivit om det förut, men måste ändå hylla glasflaskan en gång till. Häromdan hade jag Vidde med mig på redaktionen, han drack vatten ur en nappflaska av plast som jag glömde att ta med när vi gick hem. Följande dag satt jag törstig på redaktionen och min lättja gjorde att jag istället för att gå till köket och hälla upp ett glas vatten skruvade av nappdelen på Vidars flaska och tog en stor klunk ur den. Det smakade äckligt, plastigt och unket. Jag kände mig som en usel mamma som tvingat honom att dricka ur en så äcklig flaska.

Redan samma eftermiddag gick jag till det stora varuhuset och köpte jag glasflaska till. Med två klarar man sig hur bra som helst. Det här var dagens reklamsnutt eller tips.

Läs också

7 kommentarer

 1. Linn skriver:

  Alltså på riktigt TACK, peppe! Att jag inte har fattat att det finns glasflaskor. Här har jag gått och svurit över plastäckelflaskorna hela sommaren. Speciellt på beachen när den kvarblivna mjölksvätten ALLTID surnar och luktar helvete innan man hinner hem. TACK!

 2. peppe skriver:

  äsch, det var så lite så.

 3. Laura skriver:

  Jag har nu två gånger varit på Stockmann och letat efter en glasflaska åt mej (inte en nappflaska alltså), men har inte hittat den o ingen i personalen har vetat var den säljs, så kommer du ihåg på vilken våning/avdelning du köpte den?

 4. Gunnel A. skriver:

  Obs. även att plastflaskorna avsöndrar bisfenol, en kemikalie som har en östrogenliknande verkan i människokroppen, vilket kan verka feminiserande på små pojkar.

 5. S. skriver:

  Laura: Glasflaskorna säljs åtminstone i Kampens köpcentrum, i en av babyaffärerna på samma våning som Polarn och Pyret.

 6. peppe skriver:

  Laura: jag köpte den på Stockmanns babyavdelning. Typ sjätte våningen. Glasflaskorna finns också på Punavuoren peikko på Nylandsgatan.

 7. Bakpappa skriver:

  En plastflaska av rätt plast avger nog ingen smak eller får vatten att ”fara illa”. Om man däremot har ens pikulite gammal dricka, dvs. bakterier eller annat organiskt material, i flaskan så tar det inte speciellt länge förrän det både luktar och smakar ganska pyton. Flaskan var knappast helt steril efter att Vidar hade druckit ur den…

  Har det tidigare varit mjölk eller välling i flaskan och den inte steriliserats ordentligt så klarar sig vattnet nån timme innan det blir sunkigt, om det är svalt… Oberoende av flaskans material.

  Pröva gurgla med vattnet i glasflaskan, skruva på korken och ställ flaskan ett dygn på bordet. Det är nog inget jag skulle vilja dricka…

  Påstår jag…

Kommenteringen är stängd.