Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Fråga bloggen om snuva

11 sep , 2011, 15.08 peppe

 

Hörni kloka och erfarna bloggläsare, vad gör man om ens barn på ett och etthalvt är supertäpt i näsan och därför har svårt att sova.

Läs också

11 kommentarer

 1. Kati skriver:

  saltdroppar, tömmnesan och sätt eucolyptus salva på kroppen de fås på apteket, läs bruksanvisningen före. De hjälper

 2. per skriver:

  Om sängen går att höja i huvudändan gör det, annars sätt tex telefonkataloger under benen, hjälper när han skall sova.

 3. Pia skriver:

  Apotekets koksaltlösningsdroppar är oumbärliga. För femton år sen kunde man också köpa en sån där snorsug på apoteket. Det är svårt att förklara rent tekniskt hur den funkar, det låter äckligare än det är hur man än förklarar det, och den funkar.
  Eller sitt med honom i badrummet i vattenånga (inte het, det ska bara var megafuktigt) så länge ni orkar före läggdags. Kanske helt enkelt låta honom själv bada en stund, bara ni fuktat upp badrummet först, om han gillar det? Det lättar lite – sen packa in honom i sängvärmen. Uthärda!

 4. Therese skriver:

  nässpray kan man ge från 1 års ålder, högt i huvudändan och ge mycket att dricka. undvik mjölk som e slembildande.
  vi ger nässpray till natten för att barnen ska få sova i lugn och ro och kroppen får ta igen sig och ta hand om bobborna.

 5. Lotta skriver:

  Höj huvudändan i sängen. Hacka en lök och lägg i en duk eller trasa och häng vid sängen. Lök på nattduksbordet fungerar också jätte bra för vuxna täppta näsor. :)

 6. Melli skriver:

  Vi har en sådandär Vapor eze torrångsmanick som värms med el. Man sätter alltså en liten dyna med eukalyptysånga in i den på kvällen och så sprider den doften i rummet. Själv brukar jag bara droppa lite eucalyptysolja på en gammal ”dyna” ibland, funkar lika bra enligt mig.Vi brukar också ha kall eller varm ånga (från en maskin) på, det lättar. Är det riktigt täppt så koksalt eller säsdroppar/spray, nog måste patienten ju få sova! Lök, hackad under/bredvid sängen fungerar också, fast då får man doften på köpet. ;)Ja och ett bad innan läggdags låter som en bra idé. Hoppas patienten/erna snart kryar på sig.

 7. Sara skriver:

  Säger också näsdroppar när det är dags att sova. Det där med huvudet högt har aldrig riktigt funkat på vårt barn som snurrar runt i sängen under natten. Koksaltlösning (färdig från apoteket) i kombination med näsfrida kan funka om det är snor som sitter fast men är inte alls populärt hos barnet.

 8. peppe skriver:

  TACK, tack, tack! Ni är fantastiska. Det är så hjärtskärande att se honom ha så svårt att andas genom näsan.

 9. mammaför5 skriver:

  Lök i små bitar i en bit hushållspapper eller en tygbit funkar bra. Det luktar lite på morgonen men är absolut det bästä sättet att hjälpa till.
  Nångång provat på eucalyptus och liknande eteriska oljor och de är ok men doften försvinner ganska snabbt.

 10. Sabbi skriver:

  Näsfridan/nenäfriiudun från apoteket och koksaltdroppar som redan nämnts. Och så Nuhanenä-droppar (eterisk olja från Frantsila luomuyrttitila) att sätta på dynan.

 11. Syster Yster skriver:

  Höjd huvudända och så hackad lök. Brukar hänga den i en påse som jag tillverkar av gamla trasiga nylonstrumpbyxor.

Kommenteringen är stängd.