Det är så mycket jag inte vet om barn och föräldraskap

Okategoriserad

Barnappar

12 sep , 2011, 15.29 peppe

 

I dag hade Hbl ett helt uppslag om olika appar till iphone och ipad. Inför längre buss-. tåg- och flygresor är ju ipadar och phonear fantastiska att underhålla barn med. Mitt bästa tips för drygt ettåringar är Zoo Train, det kostar knappt en euro och är dessutom lite pedagogiskt. Er tur, vilka är era bästa apptips för barn?

Läs också

7 kommentarer

 1. Joakim skriver:

  Mina 2 respektive 4 åring gillar följande iPad spel:
  Kul för Barn – en av de få svenska apparna
  Create a Car – bygga fordon av olika delar
  Rasmus Klump – Rasmus Nalle spel

 2. Svenskabarnappar skriver:

  Tack för bra tips!
  Vill också passa på att tipsa om mina egna appar för barn. Mer information om mina barnappar och oss hittar ni på hemsidan http://www.svenskabarnappar.se

  Hälsningar
  Håkan

 3. Mia skriver:

  Jag vet int. Men för mig känns det fel att tillfredsställa och underhålla barn med manicker. Det är ju inte själva spelet utan screenen och idén som gör att de kan sitta flera timmar framför dem. Njae, förstår såklart att det är praktiskt, men tror inte det är hälsosamt. Kanske helt ok vid resor, men dagligen skulle jag nog inte låta mina små barn spela.

 4. Marianne Sundholm skriver:

  Nå, flera timmar har väl rätt få småbarn tålamod att sitta vid en skärm. En kvart är iaf max för hur länge min tvååring tycker det är roligt, men de minuterna gillar hon stort (och jag också, för då kan jag tex läsa tidning i fred ;) ).

  Minns nu inte på rak arm vad alla apparna heter, men åtminstone den här bild&ljud-appen har varit mycket pop. Inte särskilt avancerad, men med bilder och ljud av tama djur, vilda djur, brandbilar, trumpeter och annat populärt: http://www.soundtouchinteractive.com/

  Nu har hon lite vuxit ur den och gillar mera olika typer av pussel, samt djurmemory som det ju finns ganska många olika versioner av. Och som vuxen får man ju sitta bredvid och skämmas när ungar alltid har stenkoll på memory och man själv inte alls minns var de arma djuren gömmer sig.

  Ja, och så har vi förstås laddat plattan full med Pingu och andra korta filmsnuttar för barn. De har räddat både flygresor och slöa morgnar på tv-fri stuga.

  Sånt. H: Nörden

 5. peppe skriver:

  Tack för era svar och åsikter! En mycket fin app som jag nyligen hittat heter Peekaboo Forrest. Snygg och rolig. Och som du säger Marianne är det högst 15 minuter som Vidar underhålls av ipaden.

 6. Rebuz skriver:

  Vill bara passa på att göra reklam för vårat spel ABC-memory, http://itunes.apple.com/se/app/abcmemory/id453090767
  Ett enkelt memoryspel för barn där brickorna är bokstäver som läses upp när dom vänds.

 7. Bakpappa skriver:

  Är det vad bratzen har i munnen på krogkvällen? (jag är för rolig…)

Kommenteringen är stängd.